Yolsuzluk davasının düşürülmesi kabul edilmedi

Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davanın güçlü kanıtlar olmaması nedeniyle düşürülmesi talebi başsavcılık tarafından kabul edilmedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANNOVER /BERLİN - Hannover Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada ara kararını açıklayan Hakim Frank Rosenow, bugüne kadar dinlenen tanıkların ifadeleri ışığında, yolsuzluk iddialarını destekleyen güçlü kanıtlar olmadığını belirterek davanın düşürülmesini ya da daha erken sonuçlandırılmasını önerdi.   

Başsavcı Clemens Eimterbäumer ise Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkında suçlamalar konusunda yeterli kanıt bulunduğunu savunarak, yargılamanın devam etmesini talep etti. Ülke yasalarına göre davanın düşmesi için hakimin yaptığı önerinin hem başsavcılık hem de savunma tarafından kabul edilmesi gerekiyor. 

Hakim Frank Rosenow tarafından açıklanan ara değerlendirme, Wulff'un avukatları tarafından ise memnuniyetle karşılandı.  

Wulff'un avukatlarından Bernd Müssig, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu ara sonuç, savunma tarafının haklı olduğunu göstermektedir. Müvekkilimize tümüyle aklanana kadar davaya devam etmesini önereceğiz" dedi. 

Christian Wulff, "Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı" olduğu dönemde 20008 yılında katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını bir yapımcının ödediği ve bu yolla "çıkar sağladığı" gerekçesiyle yargılanıyor.  14 Kasım 2013 yılında başlayan davada bugüne kadar, Wulff'un ayrı yaşadığı eşi Bettina Wulff'un da aralarında bulunduğu çok sayıda tanık dinlenmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir