Yunanistan Dışişleri Bakanı Avramopoulos İsrail'de

Başbakan Netanyahu: “Son 4 yılda iki ülke arasındaki ilişkiler çarpıcı bir biçimde gelişti” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KUDÜS - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin son 4 yılda çarpıcı biçimde geliştiğini söyledi.

İki günlük resmi ziyaret çerçevesinde İsrail’e gelen Yunan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos’u, Kudüs’teki Başbakanlık Binası'nda kabul eden Netanyahu, Atina ve Kudüs’ün batı medeniyetlerinin iki kurucu başkenti olduğunu belirtti.

"Son dört yılda iki ülke arasındaki ilişkilerin çarpıcı bir biçimde geliştiğini" ifade eden Netanyahu, "Daha yapılacak çok şey var ve şimdi bunları görüşeceğiz. Sizi Kudüs’te görmek çok güzel. Doğu Akdeniz’in iki kız kardeş demokrasisiyiz. Etrafımızda çok fazla bulunmuyor” diye konuştu.

Avramopoulos da Netanyahu ile iki ülke arasındaki ilişkilere yeni bir ivme kazandırdıklarına inandığı için Kudüs’te bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gelecek çok cesaret verici, daha yakınız ve birlikte çalışmaya kararlıyız. Ekonomi, iş dünyası, yatırımlar, enerji, turizm ve araştırma alanlarında yapabileceğimiz o kadar çok şey var ki. Geçen sene Yunanistan’ı 400 bin İsrailli turist ziyaret etti. Bu rakamın bu yıl daha da artacağına inanıyoruz."