Yunanistan, IMF'ye bugün ödeme yapmayacak

Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis,"IMF'ye bugün ödeme yapmayacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Yunanistan'ın IMF'e bugün yapması gereken 1,6 milyar euro ödemeyi gerçekleştirmeyeceğini bildirdi. 

Varoufakis, Atina'nın kreditörler ile bir yardım paketi üzerinde son dakikada bir anlaşmaya varılacağı umudunu devam ettirdiğini de ifade etti. 

"Halen anlaşma umuyoruz"
     
Atina'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Varoufakis, IMF'e ödemenin yapılıp yapılmayacağı sorusuna "Hayır" yanıtını verirken, cari kurtarma anlaşmasının sona ermesi için kalan 11 saatte bir anlaşmaya varılıp varılamayacağı sorusuna ise "Umuyoruz" yanıtlarını verdi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da, Yunan devlet televizyonu ERT’ye yaptığı açıklamada, kreditörlerle anlaşma sağlanmazsa IMF’ye ödeme yapılmayacağını belirterek, “Bize akşama kadar bir anlaşma versinler, ödeyelim" dedi.

Öte yandan Commerzbank'tan Stratejist Peter Dixon, " Yunanistan cephesinden gelen karışık mesajlar yatırımcıları tedirgin ediyor. Piyasalarda önümüzdeki bir kaç gün ciddi dalgalanmalar görülebilir. Yunanistan'ın kreditörlerle anlaşma ihtimali zayıf ama yok değil" dedi. 

Yunanistan’ın bugün akşama kadar IMF’ye 1,6 milyar euro ödemesi gerekiyor. Aksi taktirde Yunanistan’ın Euro Bölgesi'nden çıkma ihtimali var.