Yunanistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Atina'nın yaklaşık 200 km güneybatısında, meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ATİNA  - Yunanistan'da merkezüssü Mora yarımadasındaki Kalamata kenti olan, Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildiği bildirildi.

Yunan basın yayın organları, başkent Atina'nın yaklaşık 200 km güneybatısında, saat 10.07'de meydana gelen depremin ilk belirlemelere göre can ve mal kaybına yol açmadığını duyurdular.

Depremin yaklaşık 2 km derinde meydana geldiği belirtilen haberlerde, sarsıntı öncesinde de aynı bölgede saat 06.23'de 2.8, saat 09.37'de ise 2.7 büyüklüğünde iki deprem kaydedildiği açıklandı.

Bu arada, Atina Yerbilimleri Enstitüsü yetkilileri, A.A muhabirine yaptıkları açıklamada, sarsıntının endişe yaratmadığını, bölgede sismik anlamda olağanüstü bir durum olmadığını söylediler.

Kalamata Belediye Başkanı Panayotis Nikas, son birkaç gündür bölgede yeraltından bazı sesler duyulduğunu ancak alışagelmiş bir durum olduğundan üzerinde durulmadığını söyledi.

Nikas, seslerin duyulduğu bölgenin bugünkü depremin merkezüssü olduğunu ifade ettiği konuşmasında, belediyenin yetkili biriminin deprem alanındaki incelemelerini sürdürdüğünü, şu ana kadar maddi hasar tespit edilmediğini belirtti.

28 Aralık 208'de 4.2, 4 Ocakta 4 büyüklüğünde depremlerin olduğu Kalamata'da 2001 yılı Eylül ayında da 5 ev ile bir kilisede kısmen hasara yol açan ancak can kaybına yol açmayan 5.2 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti.

Aynı bölgede 1986 yılında meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde ise  20 kişi yaşamını yitirmişti.