Yunanistan'da kritik oylama bugün

Yunanistan’da kritik oylama için geri sayım başladı. Çipras, Yunan parlamentosundan reformları geçirebilmek için çabalıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan'ı Euro Bölgesi’nde tutmak ve iflasını engellemek için gerekli olan kurtarma paketine destek bulmak için çaba harcarken, IMF de Yunanistan'ın kreditörlerini büyük bir borç indirimi yapmaları konusunda ikna etmeye çalıştı. 

Tereddütlü bir şekilde uluslararası kreditörlerle üçüncü bir kurtarma paketi görüşmelerine başlamak için anlaşmaya varan Çipras şimdi kendi ülkesindeki kemer sıkma karşıtı Syriza yetkililerinin muhalefetinin üstesinden gelip piyasa yanlısı reformlar ve harcama kesintilerini kabul ettirmeye çalışıyor. 

Üst düzey Syriza yetkilileri ve hükümetin küçük koalisyon ortağı da dahil olmak üzere onlarca milletvekili ya tamamen ya da kısmen kurtarma paketini reddedebilir ve Çipras'ı Avrupa yanlısı milletvekilleriyle işbirliği yapmaya zorlayabilir. Yunanistan parlamentosunun oylamayı bu gece yarısından sonra yapması bekleniyor. Başbakanın çoğunluğunun çökmesi durumunda erken seçime gidilebilir.  

Bu konularda ilginizi çekebilir