Yunanistan'da pazarcılardan süresiz grev

Pazarcılar bedava yiyecek dağıttı, halk yiyecekleri alabilmek için birbiriyle yarıştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Ekonomik kriz içindeki Yunanistan'ın başkenti Atina'da pazarcılar, Kalkınma ve Rekabet Bakanlığı'nın halk pazarlarıyla ilgili meclise sunduğu düzenlemeleri içeren yasa tasarısını protesto etmek için başlattıkları süresiz grev çerçevesinde halka bedava yiyecek dağıttı.

Atina'nın Perisos semtinde düzenlenen dağıtıma halkın katılımı oldukça yüksekti. Sabahın erken saatlerinden itibaren dağıtım yerine gelen Yunanlar, bedava yiyeceklerden alabilmek için uzun kuyruklarda saatlerce bekledi. İki kez kuyruğa girenlerle pazarcılar arasında zaman zaman gergin anlar da yaşandı.

Yaklaşık üç saat süren dağıtımın sonunda pazarcılar, grev çerçevesinde bedava yiyecek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Panellen Halk Pazarları Tarım Üreticileri Federasyonu, bir süre önce meclise sunulan pazarcılarla ilgili yasa tasarısının, halk pazarlarındaki yerlerin kurayla belirlenmesi anlamına geldiğini ve bu durumda binlerce pazarcının işsizliğe sürükleneceğini öne sürerek tasarıyı protesto etmişti. Pazarcılar, daha önce de birkaç kez bedava yiyecek dağıtmıştı. 

   

Bu konularda ilginizi çekebilir