Yunanistan'da belirsizlik kaygı yaratıyor

IMF'nin Yunanistan kurtarma programıyla ilgili gözden geçirme süreçlerini henüz tamamlamamış olması AB'de kaygıları artırırken, Yunan Başbakan Çipras, kreditörlerin gelebilecek mantıksız taleplerini kabul etmeyeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, IMF'in daha fazla yardım sağlamak için Yunanistan kurtarma programında yer alıp almama konusunda henüz kararını vermemesinin kurtarma programının parçalanmasına yol açabileceği uyarısında bulundu.      

Juncker, "IMF'in bu problemi nasıl yöneteceğini göremememiz nedeniyle Yunanistan kurtarma programı sağlam olmayan bir zeminde" dedi.

"Süreç uzarsa istikrar endişeleri başlar"

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ise, Yunanistan ve kreditörlerinin Yunanistan'ın yeni kredilere erişiminin yomunu açacak reformların gözden geçirmesinin hızlı şekilde onaylamaları gerektiğini söyledi.

Dombrovskis, gözden geçirmenin tamamlanmasının uzaması halinde Euro Bölgesi'nde finansal istikrarsızlık yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Dombrovskis, "Şimdi finansal istikrar endişelerine geri dönme zamanı değil. Kurtarma programındaki reformlar Yunan ekonomisinin rekabet gücünü iyileştirmeyi ve Yunan halkına istikrarlı ve güvenli bir gelecek için umut vermeyi hedefliyorlar" dedi.

"Mantıksız talepler kabul edilmeyecek"

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, kurtarma programı ikinci gözden geçirmesinin pozitif şekilde tamamlanacağına inandığını, ancak Atina'nın kreditörlerden gelecek mantıksız talepleri kabul etmeyeceğini söyledi.

"Kurtarma anlaşması çerçevesi içinde her şeyi müzakere etmeye hazırız, ancak anlaşma çerçevesinde olmayan hiçbir şeyi müzakere etmeyiz" diye konuşan Çipras, "Mantık ve rakamlarla desteklenmeyen talepleri müzakere etmeyiz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir