Yunanistan'daki selde 15 kişi hayatını kaybetti

Yunanistan'da yaşanan selde 15 kişi hayatını kaybetti. Ülkede ulusal yas ilan edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki selde ölenlerin sayısı 15'e yükseldi. Başbakan Aleksis Çipras ülkede ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Ulusal Operasyon Merkezinden (EKEPY) alınan bilgiye göre, başkentin batısındaki Elefsina Körfezi bölgesinde sabaha karşı etkili olan şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel ve taşkınlarda beşi kadın en az 15 kişi yaşamını yitirdi.

Başbakan Çipras, ilgili bakan ve bürokratlarla düzenlediği acil durum toplantısının ardından televizyondan yaptığı konuşmada, selde hayatını kaybedenlerin anısına ulusal yas ilan edildiğini belirtti.

Arama çalışmaları sürüyor

Başkente yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Mandra, Nea Peramos ve Megara ilçelerini etkileyen selin ardından biri ağır olmak üzere yaralanan 17 kişi bölgedeki hastaneye kaldırıldı.

Bu arada yaşamını yitirenlerin büyük bölümünün su baskınına uğrayan bodrum katlarında veya selde sürüklendiği için kilometrelerce uzakta bulundu. Yunan Sahil Güvenliği ekipleri, ölenlerden ikisinin cesedine Elefsina sahilinde ulaştı.

Yunan itfaiyesinde göre, halen kayıp olan kişileri arama çalışmaları sürerken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir