Yunanlı göstericiler Noel'de tatil yapacak

9 Ocak'a kadar gösterilerine ara vermeyi düşünen göstericiler, yeni yıla dinamik bir giriş yapmayı planlıyorlar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ATİNA - Yunanistan'da Aleksis Grigoropulos'un polis kurşunuyla yaşamını yitirmesinin ardından protestolar düzenleyen göstericiler, gösterilerine Noel süresince ara vermeyi düşündüklerini, yeni yıla dinamik bir giriş yapmayı planladıklarını ve eylemlerine 9 Ocakta yeniden başlayacaklarını açıkladılar.

Başkent Atina'nın parlamento binasının da bulunduğu Sindagma Meydanı yakınlarındaki "Roma Kapısı" mevkiinde toplanan, çoğunluğunu lise ve üniversite öğrencileri ile eğitmenlerin oluşturduğu gruplar, protesto eyleminde bulundu.

Yine öğrenciler ile eğitmenlerden oluşan bir grup, Atina'nın kuzeyindeki "Marussi" semtinde bulunan Eğitim Bakanlığı binası önünde akşam saatlerinde gösteri yapmayı planlıyor.

Gösterilerine Noel süresince ara vermeyi düşündüklerini, ancak yeni yıla dinamik bir giriş yapmayı planladıklarını açıklayan gruplar, eylemlerine 9 Ocakta yeniden başlamayı kararlaştırdıklarını ifade ettiler.

Öte yandan, Atina Teknik Üniversitesi kampüsünde barınan ve sık sık çevredeki güvenlik ekipleriyle küçük çaplı çatışmalara giren grupların, Noel süresince de akademik dokunulmazlıkları nedeniyle güvenlik güçlerinin giremediği üniversite alanında kalmalarının beklendiği ifade edildi.

Bu arada, Kandiye (Iraklion), Patra, Hanya, Gümülcine kentleri ve Midilli (Lesbos) adası öğrenci derneklerinin, 7-8 Ocak tarihlerinde bir araya gelerek, yeni gösteri programının şekillendirilmesi için çalışmalar yapacakları belirtildi.

Haberlerde, Selanik kentindeki Tiyatro Okulunu işgal eden, lise ve üniversite öğrencileri ile kendilerini "iktidar karşıtı ve anarşist" olarak adlandıran grupların tüm Noel süresince eylemlerini sürdüreceklerini açıkladıkları da ifade edildi.