Zehirli çamurun artması önlendi

Macaristan'ın Ajka kentinde çevre felaketine yol açan alüminyum fabrikasından sızan kimyasal kızıl çamuru durdurmak için 620 metrelik duvar örüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BUDAPEŞTE  - Macaristan'ın Ajka kentinde çevre felaketine yol açan alüminyum fabrikasından sızan kimyasal kızıl çamuru durdurmak için örülen 620 metre uzunluğunda ve 2,75 metre yüksekliğindeki set duvar bu sabah tamamlandı.

Alüminyum fabrikasının içinde yaklaşık 1 milyon metreküp kimyasal kızıl çamurun bulunduğu deponun kuzey duvarında oluşan yarıklar, çamurun yeniden bölgeye yayılma riskini gündeme getirmiş, bunun üzerine, setin önüne bir başka duvar çekmek için üç gün önce çalışma başlatılmıştı.

Fabrikanın yarıklarla kaplı bu duvarının yıkılması halinde bile büyük bir tehdit oluşturmadığını belirten Macar yetkililer, boşaltılan Kolontar köyü halkının cuma gününden önce evlerine dönemeyeceğini bildirdi. Yetkililer, bölgedeki zararın giderilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü de kaydetti.

Macaristan'da 4 Ekimde alüminyum fabrikasının depolarında bulunan 1 milyon metreküp kimyasal zehirli kızıl çamurun bölgeye yayılması sonucu 8 kişi ölmüş, yaklaşık 200 kişi yaralanmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir