Zorlu Enerji'nin Pakistan'daki santraline 111,1 milyon dolar kredi

Zorlu Enerji, Pakistan'ın ilk rüzgar santralinin inşasında kullanmak üzere toplam 111,1 milyon dolar tutarında kredi sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zorlu Enerji, Uluslararası Finans Kurumu'ndan (IFC) 38,1 milyon dolar, Asya Kalkınma Bankası'ndan 36,8 milyon dolar, ECO Ticaret ve Kalkınma Bankası'ndan 20 milyon dolar ve Pakistan'ın özel bankalarından olan Habib Bank Limited'den 16,2 milyon dolar olmak üzere toplam 111,1 milyon dolar tutarında bir kredi anlaşması imzalandığını bildirdi.

Zorlu Enerji'den yapılan yazılı açıklamada, 56,4 MW güce sahip olacak rüzgar santralinin, tam kapasite üretime geçmesiyle yılda 159 MW/saat elektrik sağlayarak Pakistan'ın yenilenebilir enerji kurulu gücünün artışında ve petrolde dışa bağımlılığının azaltılmasına önemli rol oynayacağı kaydedildi.

Toplam maliyeti 158,7 milyon dolar olan projenin santral inşasının, uluslararası finans kuruluşlarından sağlanan kredi ile hız kazanacağı vurgulandı.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Arif Özozan, 20 yıl süreyle Pakistan'a elektrik sağlayacak santralin 2012 yılında devreye girmesini planladıklarını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir