'Dershane dönüşümünde hedefe ulaşıldı'

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Yelkenci, 3 bin 145 dershaneden yüzde 60'ı dönüşüm için başvurdu. Böylece, başta söylediğimiz yüzde 60 hedefine ulaştık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, dershanelerin özel okula dönüşümünü içeren Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un geçen yıl 14 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.

Özel okula dönüşmek isteyen dershaneler için başvuruları 2 Haziran 2014'ten itibaren almaya başladıklarını dile getiren Yelkenci, bu çerçevede 1 Eylül 2015'e kadar 7 başvuru dönemi belirlediklerini bildirdi.

İlk dönemde 327, ikincide 240, üçüncüde 182, dördüncüde ise 885 dershane başvurusunun kabul edildiğini belirten Yelkenci, şöyle devam etti:

"4. başvuru döneminde sayının yükselmiş olması, bazı malum kesimlerin Anayasa Mahkemesinden ümidini kestiğini ve dönüşümün kabul gördüğünü gösteriyor. Şimdi 5. dönemdeyiz. Bu dönemde başvuran dershanelerin halihazırda 402'sinin başvurusu kabul edildi. Şu anda 3 bin 145 dershane bulunuyor. Bu başvuru dönemiyle, dershanelerin yüzde 60'ı dönüşüme başvurmuş oldu. Böylece dershanelerin dönüşümünde, başta söylediğimiz yüzde 60 hedefine ulaştık. Dershanelerin yüzde 60'ının, zihinsel olarak dönüşüme hazır bulunduğunu belirtmiştik. Bu tahminimiz tuttu."

Programa 2 bin 119 kurumun başvurduğunu, bu müracaatların 2 bin 36'sını kabul ettiklerini anlatan Yelkenci, "En çok dönüşüme alınan il, 217 başvurunun yapıldığı İstanbul oldu. İstanbul'u, 89 başvuruyla Ankara, 57 başvuruyla İzmir ve 52 başvuruyla Mersin izledi" ifadelerini kullandı.

Dönüşümü tamamlanan 75 kurumun, özel okul olarak açılışını yaptığına işaret eden Yelkenci, bunların 63'ünün temel lise, 6'sının ortaokul, 3'ünün Anadolu lisesi, 2'sinin anaokulu ve 1'inin de ilkokul olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir