'Savcılık soruşturması dışında idari işlem başlattık'

Milli Eğitim Bakanı Avcı, KPSS'de usulsüzlük soruşturmasının yanı sıra bakanlığın başlattığı idari işlemlerin de sürdüğünü belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, KPSS'de usulsüzlük soruşturmasına ilişkin, "Bizim çalışanlarımız içerisinden de bu faaliyetler içerisinde yer aldığı şüphesi ile gözaltına alınan 14 çalışanımızın olduğunu emniyet tespit etmiş, savcılık tespit etmiş. Onlarla ilgili savcılığın yürüttüğü çalışmanın dışında bizim de Bakanlık olarak başlattığımız idari işlemler sürüyor" dedi.

Bakan Avcı, AA Editör Masası'nda, eğitim alanında gündeme dair değerlendirmerde bulundu.

Avcı, "(KPSS'de usulsüzlük soruşturması) Bir tezgahın sonunda hedef kurumlardan bir tanesinin de Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu da biliyoruz. Savcılık soruşturması ve mahkeme sürecinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde bu tür yerleştirmelerin olduğu netleştirildikten sonra gereken işlemi hiç gecikmeden yaparız. Hepsini temizlemek gerekir o zaman. Yani kamudan uzaklaştırılması ve haklarında işlem yapılması gerekir" şeklinde konuştu.

"Taşeron örgütler olduğunu biliyoruz"

Avcı, İstanbul Adliyesindeki terör saldırısına yönelik soruya, "Bu saldırıları gerçekleştiren örgüt ve örgütlerin, bütününe baktığınız zaman bunların büyük ölçüde taşeron örgütler olduğunu ve bu tür yönlendirmelere ve kiralık operasyonlara yatkın olduklarını biliyoruz. O nedenle bunların zamanlamasının da hedef seçimlerinin de bile isteye yapılmış tercihler olduğunu söylemek mümkün" yanıtını verdi.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın fotoğraflarının yayımlanmasının terör örgütü lehine olduğuna işaret eden Avcı, şöyle konuştu:

"Terör örgütünün uyandırmak istediği yıldırma, 'Ne oluyoruz, nereye gidiyoruz' duygularını asıl pekiştirecek olan bu yayınlardır. Dolayısıyla dünyanın hiçbir yerinde bu tür terör olaylarında teröristle mağdur arasındaki ilişkiyi gösteren görüntüler yayınlanmaz.

Teröristi, terör gurubu veya örgütünün hedeflerine ve söylemlerine destek gibi algılanabilecek veya onun yaygınlaşmasına yol açabilecek yayınlar yapıyorsanız, o zaman gerçekten bir meslek örgütü gibi muamele görmemeyi de kabul ediyorsunuz demektir. Onun için o akreditasyonu kim uyguladıysa bence iyi yapmış. Böyle bir olayda bile böyle bir tutum içerisine giriyorsanız o zaman normal medya organlarına tanınan haklar ve imtiyazlar konusunda bunları hak ediyorsunuz demektir."

"Eylemci değil terörist"

Terör eylemlerine karışan insanlara "terörist" ismi verildiğini ifade eden Avcı, "Bu tür eylemlere bulaşan insanlara dünyanın her yerinde 'terörist' denir. Ama bizim basın yayın organları 'eylemci' diyor. Hayır, eylemci filan değil. Eylemci ne demek? Eylem, sokakta ya da uygun yerlerde, basın açıklaması olur protesto gösterisi olur, yasal ölçüler içerisinde yapılır. Bu öyle değil ki. Bu düpedüz terör eylemi" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir