2 milyona yakın öğrenci bu pazar terleyecek

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 1 Nisan Pazar günü yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 1 Nisan Pazar günü yapılacak. Sınava, 1 milyon 837 bin aday girecek.
 
YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 160 sınav merkezinde gerçekleştirilecek.
 
Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumda 160 dakika sürecek.
Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekiyor.
 
Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka 2012-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları zorunlu tutuluyor. Üzerinde fotoğraf ve TC Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile süresi geçersiz pasaport kabul edilmeyecek.
Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, 2012-YGS'ye alınmayacak. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı halde sınav merkezi yöneticilerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacak.
Adaylar, sınava gireceği yer bilgisini gösteren "Sınava Giriş Belgesini", TC Kimlik Numarası ve şifresi ile ÖSYM'nin http://osym.gov.tr internet adresinden kendisi temin edecek.
 
Sınav günü nüfus müdürlükleri açık tutulacak
Nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında TC Kimlik Numarası, fotoğrafı bulunmadığı için sınava katılamayacak adaylar için Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın yapılacağı 1 Nisan Pazar günü, 07.00-10.15 saatleri arası nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağı bildirildi.
 
Nüfus müdürlüklerince adaya şu durumlarda nüfus cüzdanı tanzim edilecek:
"Açık olan ilçe nüfus müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenen nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edenlerin nüfus cüzdanı tanzim edilerek ilgilisine verilecektir.
Nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edemeyen ancak fotoğraflı başka bir kimlik ibraz edenlerin, kimlik bilgilerinin birebir tutması halinde nüfus cüzdanı tanzim edilerek ilgilisine verilecektir. Sorumluluk alanı dışında bulunan yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenen nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edenlerin veya muhtarlıktan böyle bir belge tanzim ettiremeyen adaylar, müdürlük personeli ile birlikte ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2012-ÖSYS başvuru bilgilerine TC Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir.
Nüfus cüzdanı talep eden aday ile ÖSYS Aday İşlemleri Sistemi'nde başvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgilerinin karşılaştırılması sonucunda bilgilerin bire bir tutması halinde belgenin dökümü dosyasında saklanacak ve nüfus cüzdanı ilgiliye tanzim edilecektir. Adayın yanında, üzerinde TC Kimlik Numarası ile fotoğrafı bulunan ve resmi onay olan özel bir kimlik belgesinin olması işlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını sağlayacaktır."
Bu konularda ilginizi çekebilir
ygs