250 bin öğretmen iş arıyor

Yalnızca Secretcv.com’da iş arayan öğretmen adaylarının sayısı 250 bin 725. Secretcv.com’un verilerine göre iş arayan öğretmenler arasında birinci sırada yüzde 16 ile İngilizce öğretmenleri bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Secretcv.com, öğretmenlerin iş arama eğilimlerine yönelik yeni bir araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçlarına göre öğretmenler bir yandan atama beklerken, diğer yandan da özel sektörde değerlendirebilecekleri fırsatları takip ediyorlar. Bazı öğretmenler ise kariyerini tamamen bu yönde şekillendiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın şubat ayındaki 10 bin öğretmeni kapsayan atamalarının ardından, bu yıl içinde 40 bin kişinin daha atamasının gerçekleştirilmesi bekleniyor. Durumu değerlendiren Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, “Türkiye’de öğretmen atamaları sürekli gündemde olan bir konu. Öğretmenlerin bir kısmı sadece branşıyla ilgili iş bulmak isterken, bir kısmı da branşı olmayan işleri tercih ediyor. Yalnızca Secretcv.com’da iş arayan 250 bin 725 öğretmen adayımız var” dedi.             

Branşlarda İngilizce öğretmenleri açık ara önde

Secretcv.com üzerinden iş arayan öğretmenler arasında birinci sırada yüzde 16 ile İngilizce öğretmenleri bulunuyor. Onu yüzde 7 ile sosyal bilgiler ve yüzde 5 ile fen bilgisi öğretmenliği takip ediyor. Listede öğretmen atamalarında en büyük rekabetin yaşandığı branşlar ilk sıralarda yer alıyor. Dil ve bilgisayar branşlarında da birçok öğretmen iş arıyor. 

En az iş arananlar listesinde meslek liselerine yönelik branşlar dikkat çekiyor:

Branş
Yüzde

İngilizce Öğretmenliği
% 16

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
% 7

Fen Bilgisi Öğretmenliği
% 5

Türkçe Öğretmenliği
% 5

Almanca Öğretmenliği
% 4,5

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
% 4

Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama
% 4

Tarih Öğretmenliği
% 3,5

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
3,5

Fransızca Öğretmenliği
% 3

Öğretmenler şansını idari pozisyonlarda deniyor

Secretcv.com üzerinden iş arayan öğretmenler; müşteri temsilcisi, insan kaynakları uzmanı, muhasebe sorumlusu, dış ticaret yetkilisi, mağaza müdürü gibi pozisyonlara da başvuruyor.

Pozisyon
Yüzde

Müşteri Temsilcisi
% 9

İnsan Kaynakları Uzmanı
% 8

Muhasebe Sorumlusu
% 7,5

Dış Ticaret Yetkilisi
% 7

Mağaza Müdürü
% 5

Satış Temsilcisi
% 4,5

Yönetici Asistanı
% 4

Satınalma Şefi
%4

Pazarlama Yönetmen
% 3,5

Eğitim Koordinatörü
%3

Bu konularda ilginizi çekebilir