3 üniversite "ilk 100"e girdi

İngiltere'de yüksek öğrenimle ilgili yayınlanan "THE" isimli haftalık derginin, kuruluşu 50 yıldan eski olmayan dünyanın 100 üniversitesi sıralamasında, Türkiye'den 3 üniversite yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere’de yayınlanan, haftalık Times Higher Education (THE) dergisi, kuruluş tarihleri 50 yılı aşmayan dünyanın en iyi genç üniversiteleri sıralamasını açıkladı. Buna göre dünyanın en iyi genç 100 üniversitesi liginde Sabancı Üniversitesi 13’üncü sırada, Bilkent Üniversitesi 28’inci ve Koç Üniversitesi 51’inci sırada yer aldı. Dünyanın en iyi genç 100 üniversitesinin yayınlandığı listeye üç Türk üniversitesi girmeye hak kazandı.

Bu yıl sıralamada Sabancı Üniversitesi 13’üncü, Bilkent Üniversitesi 28’inci ve Koç Üniversitesi 51’inci sırada yer alıyor.

İngiltere’de yayınlanan, haftalık Times Higher Education (THE) dergisi, kuruluş tarihleri 50 yılı aşmayan dünyanın en iyi genç üniversiteleri sıralamasını açıkladı. Dünyanın en iyi genç 100 üniversitesinin yayınlandığı listede Türkiye’den üç üniversite yer aldı. Bu yıl sıralamada Sabancı Üniversitesi 13’üncü sırada, Bilkent Üniversitesi 28’inci ve Koç Üniversitesi 51’inci sırada yer alıyor. Sabancı Üniversitesi listede ilk kez yer alırken, geçen yıl 31’inci sırada bulunan Bilkent Üniversitesi yerini 28’inci sıraya çekti, Koç Üniversitesi ise geçen yıl 41’inci sırada yer alırken bu yıl 51’inci oldu. 

Konuyla ilgili konuşan Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı bu sonuçtan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, “Üniversitemiz kurulduğundan beri hayalimiz bir dünya üniversitesi olmaktı. Bu hayalimizi gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. İlk kez yer aldığımız 'Times Higher Education (THE) Dünya 50 Yaşın Altındaki En İyi 100 Üniversite Sıralaması'na 13’üncü sıradan giriş yapmamız bunun en büyük göstergesidir. Söz konusu listeye bu kadar üst sıradan giren tek Türk üniversitesi olmak Sabancı Üniversitesi Ailesinin başarısıdır” dedi. Sonuçları değerlendiren Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar da “Bu sıralama Türk üniversitelerinin başarısını göstermektedir. Dünya standartlarında başarılı olmak için çalışıyoruz. Bunun takdir edilmesi güzel” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir