4+4+4 Genel Kurul'da

Komisyondan olaylı şekilde geçen ilk öğretimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi Genel Kurula sevk edildi. Teklifin önümüzdeki hafta TBMM gündemine alınması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -TBMM Milli Eğitim Komisyonu'ndan olaylı şekilde geçen ve tartışmalara neden olan ilk öğretimi 4+4+4 olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifi TBMM Başkanlığı'nca Genel Kurula sevk edildi.
Önümüzdeki hafta TBMM Gündemine alınması beklenen tasarıya ilişkin CHP ve MHP, komisyonda İç Tüzük ve Anayasa'ya aykırı hareket edildiği gerekçesiyle iade edilmesini istemişti.

Öte yandan Genç Anayasa Çalıştayı'na katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, çıkışta basın mensuplarının konuya ilişkin soruların yanıtladı. Teklife ilişkin son kararı Genel Kurul'un vereceğine dikkat çeken Çiçek, "Meclis Başkanı'nın yetkisi idaridir" diyerek şöyle devam etti:

"Hükümlerin farklı yorumlanması halinde nihai kararın bağlanacağı en yetkili organın Genel Kurul olarak gözüküyor. Geçmişte böyle olmuştur. Bir kısım içtüzük hükümlerine uyulmadığı söz konusu olduğunu da komisyona sorulmuştur. Komisyon 'benim yaptığım doğrudur' diyorsa Meclis Başkanı, raporu Genel Kurul'a göndermekten başka bugüne kadar bir işlem yapmamıştır. Komisyon Başkanı 'bizim yaptığımız doğrudur, sizin de yetkiniz yoktur' diyor. Bunun karara bağlanacağı yer Genel Kurul'dur."

CHP, Danışma Kurulu toplantılarına katılmayacak

Bu arada CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Danışma Kurulu toplantılarına katılmayacaklarını bildirdi. TBMM Başkanı Çiçek ve Komisyon Başkanı Avcı'nın, "sanal demokrat" olduğunu ileri süren Hamzaçebi, "Sayın Cemil Çiçek, kendisini tartışmaya açmıştır. CHP açısından Sayın Çiçek, güvenilirliğini, itibarını kaybetmiştir" dedi.

Hamzçebi, Çiçek'in dünkü açıklamaları nedeniyle Danışma Kurulu'nun dünkü toplantısına katılmadıklarını ifade etti. Bu tutumlarının devam edip etmeyeceğine yönelik bir soru üzerine de Hamzaçebi, "Edecektir" diye konuştu.

(ANKA) (AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir