BUTGEM’de yeni dönem yeni eğitimlerle başlıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM’in yeni eğitim dönemi için başvurular başladı. Yaklaşık 500 kursiyerin eğitime katılacağı ücretsiz programlara 14 Aralık 2018 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Kentin ticaret ve sanayi hayatının yanı sıra mesleki eğitime yönelik çalışmalarına da devam eden BTSO, Mutfak Akademi ve MEGİP gibi mesleki eğitim projeleriyle Türkiye’ye model olmanın yanı sıra BUTGEM bünyesinde gerçekleştirdiği çalışmalarla da iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacına cevap veriyor. Her sene 3 bine yakın genci meslek edindirme ve geliştirme kurslarıyla meslek sahibi yapan BUTGEM’in 2018-2019 yılı 2. eğitim dönemi için başvurular 14 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek.

MEB onaylı sertifika

DOSAB’ta hizmet veren BUTGEM’de yapılacak eğitimler için yaklaşık 500 kişilik kontenjan belirlendi. Merkezde otomotiv, tekstil, muhasebe, otomasyon ve plastik sektörüne yönelik 21 farklı eğitim programı gerçekleştirilecek. Uzman eğitmenler tarafından yaklaşık 10 bin saat verilecek olan eğitimlere 18-35 yaş arası ve en az lise mezunu kişilerin katılabileceği, gündüz ve akşam saatlerinde ücretsiz olarak verilecek kurslara başvurular BUTGEM binasına şahsen gerçekleştirilecek. Mezun olan kursiyerler ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikanın da sahibi oluyor.

MEGİP projesi destekli

BUTGEM’de ayrıca BTSO’nun Bursa Valiliği ve İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü arasında yürüttüğü "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP)” projesi kapsamında 4 eğitim düzenleyecek. İşverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için hayata geçirilen proje kapsamında ‘Plastik Enjeksiyon Operatörlüğü’, ‘Dikiş Makinası Operatörlüğü’, ‘Gazaltı Kaynakçılığı’ ve ‘İplik Eğirme Operatörlüğü’ eğitimlerine en az ilköğretim okulu mezunu olmak yeterli oluyor. MEGİP Projesi destekli kurslardan faydalanan kursiyerlere de aynı zamanda cep harçlığı desteği verilecek.

Asansör eğitimleri ilk kez yapılacak

BTSO çatısı altında faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin (MESYEB), sınav ve belgelendirme yaparken, sektörün talebi üzerine BUTGEM de yeni dönemde asansör eğitimlerine başlıyor. Eğitim programında ‘Asansör Bakım ve Onarım Yardımcısı’, ‘Asansör Bakımcısı Geliştirme ve Uyum Kursu’ ile ‘Asansör Montajcısı Geliştirme ve Uyum Kursu’ dahil edildi. En az ilköğretim okulu mezunlarının da faydalanabileceği kurslar, sektörün nitelikli personel açığını çözecek. Eğitimler, BTSO MESYEB’in Türkiye’de kapasite ve teknik alt yapı olarak en gelişmiş asansör eğitim ve sınav merkezi eğitimler boyunca BUTGEM’in eğitimlerinde kullanılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir