Çevreci çocuklar için ödüllü yarışma

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çocuklarda çevre bilincini arttırmak amacıyla ilköğretim öğrencileri arasında "Hayalimdeki Çevre" konulu resim yarışması düzenliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çocuklarda çevre bilincini arttırmak amacıyla ilköğretim öğrencileri arasında "Hayalimdeki Çevre" konulu resim yarışması düzenliyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, çocukların hayallerinin bir ülkenin geleceğini inşa edecek en önemli unsur olduğu belirtildi.

Çocukların nasıl bir çevre beklentisiyle dünyaya baktıklarının önemine işaret edilen açıklamada, bunu öğrenmek ve çocuklarda çevre bilincini artırmak amacıyla "Hayalimdeki Çevre" temalı resim yarışması düzenlendiği bildirildi.

Yarışmanın şartları

Yarışmaya ortaöğretimdeki 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılacak. Her türlü resim ve boya malzemesini kullanmak serbest olacak. Yarışmaya, her okul, resim öğretmeni veya öğretmenlerin belirlediği en fazla 3 öğrenci katılabilecek.

Resimlerin, 25 Mayıs'a kadar "Mtr Ajans Prodüksiyon Uğur Mumcu Sokağı 61/5 Gaziosmanpaşa/Ankara" adresine gönderilmesi gerekiyor. 

Ön ve final elemeleri ise uzman seçici kurul tarafından mayısta yapılacak. Yarışma sonuçları 6 Haziran'da "www.csb.gov.tr" ve "http://www.csb.gov.tr/gm/egitim/web" sitelerinde yayınlanacak.

Öğrenciler, öğretmenleri ve okullarına da kazandıracak

Yarışmada dereceye giren 3 öğrenci ile mansiyon kazanan 2 öğrenci, dizüstü bilgisayar ve profesyonel resim malzemelerinden oluşan çantayla ödüllendirilecek. Öğrenciler, ayrıca öğretmenlerine dizüstü bilgisayar, okullarına da masaüstü bilgisayar kazandıracak.

Dereceye girenler, 9–11 Haziran'da Ankara'da misafir edilecek. Öğrencilere ödüllerini ise 11 Haziran'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar verecek. 3 gün boyunca Bakanlık tarafından ağırlanacak öğrenciler, öğretmenleri ve velileriyle gezilere katılma imkanına da sahip olacak.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye "www.csb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilir.