Eğitimin ‘İncisi’ dijitale geçiyor

Bugüne kadar 65 bin öğrenciye ulaşan, 2010-2017 yılları arasında 3 bin öğrenciye 3 milyon lira burs desteği sağlayan Cevdet İnci Eğitim Vakfı, eğitim içeriklerini dijitale aktarıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cevdet İnci Eğitim Vakfı, merhum Cevdet İnci tarafından 1985 yılında kuruldu. ‘Toplumda yaşam boyu eğitim’ felsefesiyle çalışıyor. Bugüne kadar 65 bin öğrenciye ulaştı. Sadece 2010-2017 yılları arasında 3 bin öğrenciye 3 milyon lira burs desteği sağladı. İnci Vakfı’nın çatısı altında 2012 yılında İnci Akademi hayata geçirildi. İnci Akademi, sanayi kuruluşlarına, şirketlere eğitim veriyor. İnci Holding’in kurum içindeki tüm eğitimlerini İnci Akademi düzenliyor. Diğer şirketlere de profesyonel eğitimler veriyor.

Bugüne kadar 342 farklı eğitim içeriğini 7 bin 823 kişiyle buluşturdu. Cevdet İnci Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde İnci Vakfı gönüllüleri için düzenlenen toplantıda vakıf faaliyetlerini basın mensuplarına anlattı. “Doğan her günü eğitim için bir fırsat olarak görüyoruz” şeklinde konuşan Şerife İnci Eren, “Nefes aldığımız her an öğrenmeye devam ediyoruz. İnci Vakıf olarak da yaşam boyu eğitime inanarak yeni projelere imza atıyoruz” dedi.

Toplantıda vakfın yeni çalışmalarını anlatan Şerife İnci Eren, “Sevgili babam Cevdet İnci’nin kurduğu Cevdet İnci Eğitim Vakfı çalışmalarına bir yenisini ekliyoruz. 2015 yılından bu yana başarıyla gerçekleştirdiğimiz ‘Gezici Kütüphane’ ve ‘Veli Eğitim Projesi’ yeni bir kimlik kazanıyor. ‘Gezici Kütüphane’ ile 20 ilköğretim okulu ve ilçe merkezlerinde 55 bin kişiye ulaştık. Aynı okulların velileri için vakıf bünyesindeki 29 aktif gönüllü eğitimci ile İzmir’deki okullarda farklı başlıklarda yaklaşık 200 saatlik 125 eğitim gerçekleştirdik. Şimdi ise toplamda 8 bin katılımcının yaşamına dokunan bu eğitimlerin daha fazla insana ulaşması amacıyla, ‘Veli Eğitim Projesi’ni dijital mecralara taşıyoruz” dedi.

Tüm Türkiye’de ilgisi olan herkesin ulaşabilmesi amacıyla eğitim içeriklerini dijital platforma aktardıklarını anlatan Şerife İnci Eren, “Artık bir tıkla farklı başlıklardaki eğitimlerimize online ulaşılabilecek. Şu anda 16 eğitimimizi dijital platforma aktardık, hepsi zamanla aktarılacak. İsteyen Youtube kanalımıza girdiği zaman hangi başlıkta bir eğitim istiyorsa, o eğitimi online olarak dinleyebilecek” diye konuştu.

CNC operatörü yetiştiren okul

Maxion İnci Jant Grubu’nun Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Maxion İnci Alüminyum İşletmesi’nde, Cevdet İnci Eğitim Vakfı desteği ve Manisa Yunus Emre Mesleki Eğitim Merkezi işbirliği ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki Eğitim Merkez Şubesi’nin açıldığı bilgisini de veren Şerife İnci Eren, “Bu okulda makine teknolojileri alanında CNC Operatörü yetiştirmek üzere eğitimler verilecek” dedi. Projenin topluma artı değer katacağına inandığını belirten Eren, “Türkiye’nin en büyük zenginliği genç nüfusu. Yarınlarımız olan gençlerimize doğru eğitim imkânı sunarak onları topluma faydalı bireyler haline getirmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizin değerlerine güvenerek, gençlerimizin enerjisiyle geleceğe umutla bakıyoruz” diye konuştu.

‘Bir hayalim var!’

Gerçekleştirmeyi arzu ettiği bir hayalinden de bahseden Şerife İnci Eren, “İzmir’de yaşayıp denizi görememiş çocuklarımız var. İhtiyaç bölgelerindeki çocuklar için düşündüğüm bir yaz kampı projesi var, bu benim hayalim. Bunu da gelecek dönemlerde gerçekleştirmeyi arzu ediyorum” diye konuştu. İnci Holding’in 65’nci yılını kutladığını vurgulayan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök ise “İnci Holding olarak ülkemiz için daha yapacağımız çok şey var. Ülkemizin ekonomik kalkınmasının yanında sosyal kalkınmasına destek olmak misyonumuzun bir parçası” ifadesini kullandı.

Cevdet İnci Eğitim  Vakfı neler yapıyor?

- Cevdet İnci Eğitim Vakfı, kısa adıyla İNCİ VAKFI, ‘Eğitime Destek, Geleceğe Hizmet’ sloganıyla, eğitim-öğretim ekosistemini iyileştirmeye yönelik faaliyetler gerçekleştiriyor.

- Okul binaları ve öğrenci yurtları yaptırıyor, (Adnan Menderes Üniversitesi, Sultanhisar Öğrenci Yurdu, Karacasu Memnune Yarenci İnci Meslek Yüksek Okulu)

- Ekonomik destek ihtiyacı olan başarılı öğrencilere eğitim bursu sağlıyor.

- İzmir’in imkânı kısıtlı okullarına ve okul tatillerinde şehir meydanlarına “Gezici Kütüphane” hizmeti götürüyor.

- Üniversiteler ile teknoloji kullanımı ve İnovasyonu destekleyici işbirliklerinde bulunuyor.

- İnci Akademi kuruluşu ile iş dünyasının eğitim ihtiyaçlarını karşılıyor.