GAÜN fişleme iddiasını yalanladı

Gaziantep Üniversitesi, öğrencilere ahlak takibi yapıldığına ilişkin üniversite hakkında basında yer alan haberin, asılsız olduğunu bildirdi. Valilik ise gerekli soruşturma yapılmak üzere müfettiş talep etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP  - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), bir gazetede yer alan "Fişlemede son nokta, öğrencilere ahlak takibi" iddialarının asılsız olduğunu bildirdi. 

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, habere konu fişleme iddialarının asılsız ve kanıtlanmış gerçek gibi kaleme alındığı belirtildi.  

Anayasa'nın 20. maddesinin 3. fıkrasının "Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bu hak; kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsar" hükmünün titizlikle uygulandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Bahse konu haberde üniversite yönetimine mesnetsiz, temelsiz suçlamalar yapılmaktadır. Üniversitemizin hiçbir öğrencimizin özel hayatını izleme ve takip etmek gibi bir işlem ve eylemi olmadığı gibi iddia edilen fişlemelerden haberdar değildir ve emniyet dahil hiçbir kamu kurum ve kuruluşuyla, haberde geçen çağ dışı bir konuda işbirliği ve paylaşım da söz konusu değildir"  

Valilik müfettiş talebinde bulundu 

Gaziantep Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, iddia edilen konularla ilgili gerekli soruşturma yapılmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğünden müfettiş talep edildiği bildirildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir