İKV'den "Avrupa Birliği Hukuku" yaz okulu

Bu yıl 8'incisi düzenlenen yaz okulu, 16 Haziran-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKV'den "Avrupa Birliği Hukuku" yaz okulu

İSTANBUL - İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Amsterdam Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile "Avrupa Birliği Hukuku" yaz okulu düzenleyecek. 

İKV açıklamasına göre, bu yıl 8'incisi düzenlenen ve 16 Haziran-8 Temmuz 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek "Avrupa Birliği Hukuku" yaz okulunda, dersler İngilizce olarak Amsterdam Üniversitesi öğretim üyeleri ile Avrupa Adalet Divanı yargıçları tarafından verilecek. Yaz okulu 3 hafta sürecek. Yeditepe Üniversitesi'ndeki dersler ücretsiz olacak. 

AB Anayasa Hukuku, İç Pazar Hukuku, Kişilerin Serbest Dolaşımı, AB ve Türkiye İlişkileri, DTÖ ve Bölgesel Ticaret Anlaşmaları, Devletler Hukuku ve AB, AB ve İnsan Hakları, AB Hukuku Uygulamaları ve AB Hukukunda Türk vatandaşlarının hakları gibi konu başlıklarının yer alacağı yaz okulu kapsamında Avrupa Adalet Divanı (ABAD) yargıçları Heikki Kanninen, Miro Prek, Eugene Buttigieg ve Viktor Kreuschitz, AB hukuku ve ABAD içtihadı konusunda ders verecek. 

Stuttgart Barosu üyesi Prof. Dr. Rolf Gutmann'ın da ders vereceği yaz okulunu tamamlayan katılımcılara sertifika dağıtılacak.