İŞKUR'dan 40 üniversiteye daha irtibat noktası

Üniversitelerde geçen yıl şubat ayında başlayan bu hizmetle birlikte İŞKUR, bugüne kadar 42 ildeki 57 üniversitede irtibat noktası açtı. 2014'te de bu noktalara 40 üniversiteyi daha dahil edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, öğrencilere danışmanlık hizmeti vermek için bu yıl 40 üniversitede daha irtibat noktası açacaklarını bildirdi.  

Yazıcı, yaptığı açıklamada, üniversitelerde danışmanlık hizmeti uygulamasını geçen yıl şubat ayında başlattıklarını hatırlatarak, şu ana kadar 42 ildeki 57 üniversitede irtibat noktası açtıklarını söyledi. 

Bu yıl ise 40 üniversitede daha irtibat noktası açarak tüm üniversite öğrencilerine ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Yazıcı, "Bu noktalarda öğrencilere yüz yüze danışmanlık hizmeti veriyoruz. Kurumumuzun faaliyetleri, iş arama becerileri, mülakat ve görüşme teknikleri ile özgeçmiş hazırlama konularında onlara yardımcı oluyoruz" diye konuştu.  

Vakıf üniversitelerine taşımak için görüşmeler sürüyor 

Yazıcı, irtibat noktalarında 81 il müdürlüğü ve hizmet merkezlerindeki iş ve meslek danışmanlarının görev yaptığını dile getirdi. Üniversitelerin kariyer merkezleriyle koordineli çalıştıklarını aktaran Yazıcı, sadece devlet üniversitelerinde değil aynı zamanda vakıf üniversitelerinde de irtibat noktaları açılabilmesi için görüşmelere başlandığını kaydetti.   

İŞKUR, yıl sonunda toplam 97 üniversitede öğrencilere yönelik hizmet verecek.  

Bu konularda ilginizi çekebilir