İstanbul Şehir Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde 2016-17 eğitim yılında mezun olan öğrenciler büyük bir törenle diplomalarına kavuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde 2016-2017 akademik yılında mezun olan 692 öğrenci büyük bir törenle diplomalarını aldı.

Yeni açılacak Dragos Kampüsünde gerçekleştirilen ve 4. dönem mezunlarını veren üniversitenin düzenlediği mezuniyet törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Bilim ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Okumuş ile İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan katılım sağladı. 

Emeklerinin hasadını toplayarak mezun olan öğrencilerin bundan sonraki hayatlarında da başarılı olmalarını temenni eden İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, "Bunun için mutlaka kendinize aşkın hedefler belirlemeli ve bu hedeflere ulaşmak için çalışmalısınız. Ancak bütün gücünüzle çalışırken, hiç bir surette ideallerinizi ve ahlakınızı konjonktürel şartlara mahkum etmeden yaşayın" diye konuştu.

"Merakınızı diri tutun, istikamet bulun"

Üniversitelerin meraka istikamet verip onu bilgiye çeviren ve bilgiyi terbiye eden kurumlar olduğunu belirten Bilim ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Okumuş konuşmasında, "Bilim ve Sanat Vakfı da, istikamet arayan bir merakın ve meraklarına istikamet arayanların meyvesiydi. Gün geldi, aynı merak Şehir Üniversitesi'ne de ilham oldu. Merakınızı diri tutun, istikamet bulun diyorum" ifadelerini kullandı.

"Evlatlarınıza gösterdiğimiz özen devam edecek"

Mezun olan 692 öğrenciyi ayrı ayrı kutlayarak sevinçlerine ortak olduğunu belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan şunları söyledi:

"İstanbul Şehir Üniversitesi olarak, akademik ortamımızı böylesi bir heyecanı var edecek şekilde yapılandırdık ve öğrencilerimizin merakını bilgiye dönüştürmeye çalıştık. İnsanlardan beklenen faziletleri, erdemleri tanımaları ve içselleştirmeleri için çaba gösterdik. Bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı yalnızca iyi meslek sahipleri değil; ülkelerine, milletlerine, insanlığa yararlı bireyler olarak da yetiştirmeye gösterdiğimiz özen tarihimiz boyunca devam edecektir. Bugün mezun olan değerli öğrencilerimizin de hem kendi hayatlarını kurup iyi bir geleceğe yürüyeceklerine hem de içinde yaşadıkları topluma karşı sorumluluklarını yerine getireceklerine inancımız tamdır."

692 öğrenci kep attı

Konuşmaların ardından; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi'nden birincilikle mezun olanlara ödülleri verildi. Tören, 692 mezunun keplerini havaya atmasıyla sona erdi.