İstanbul'da okullar tatil mi?

Valilik, İstanbul'da 4 Ocak günü okulların tatil edilmeyeceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Valiliği, meteorolojik verilere göre hava koşullarının eğitim öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden 4 Ocak'ta okulların tatil edilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre kentte bu gece itibarıyla kar yağışının yerini sağanak yağmura bırakacağı aktarılarak, "Bu sebeple 4 Ocak 2015 Pazartesi günü hava koşullarının eğitim öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden okulların tatil edilmesi söz konusu değildir" ifadesine yer verildi. 

Ayrıca son zamanlarda İstanbul Valiliği ve İstanbul Valisi Vasip Şahin adına sosyal medyada açılan sahte hesaplar üzerinden kişi ve kurumsal görseller kullanılarak yapılan birtakım yanıltıcı paylaşımlarla vatandaşların yanlış bilgilendirildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Valiliğimizle ilgili haber, duyuru ve açıklamalar, resmi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından yapılmaktadır. Bu sebeple www.istanbul.gov.tr internet adresi ile @vasipsahin, @TC_istanbul ve facebook.com/istanbulvaliligi sosyal medya hesapları dışında yapılan paylaşımlara vatandaşlarımız tarafından itibar edilmemesi önem arz etmektedir."