KYK yurt başvurusu sonuçları açıklandı

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) başvurularının sona ermesinin ardından öğrenciler merakla bekledikleri yurt sonuçları açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2016-2017 eğitim öğretim döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara yerleşebilmek için başvurular sona erdi.

Başvurukların sona ermesinin ardından KYK yurt sonuçları açıklandı.

KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23:59’a kadar başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirdi.

Şimdi öğrenciler merakla yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. KYK burs başvurularının da yurt yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlaması tahmin ediliyor.


Sonuçlar "kyk.gsb.gov.tr" adresinden duyurulacak.


KYK 2016-2017 DÖNEMİNE HAZIR


Ülke genelinde ve KKTC’de 650’yi aşkın yurtta üniversite öğrencilerine barınma ve kredi/burs imkânı sağlayan Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu yıl KYK ile ilk kez tanışacak olan öğrencileri şehir otogarlarında, üniversite kampüslerinde ve şehrin kalabalık yerlerinde kurduğu stantlarda karşılıyor.

Kurum yetkililerinin yer aldığı stantlarda öğrencilere KYK’yı tanıtan broşürler ile ildeki KYK yurtlarına ilişkin bilgiler sunuluyor.

Öğrencilere yöresel ikramlarında sunulduğu stantlarda Kurumun tanıtılmasına yönelik faaliyetler akademik takvim başlayıncaya kadar devam edecek.
Yurt başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Bunun için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

Başvurular www.turkiye.gov.tr internet adresinden hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek. Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgi; kyk.gsb.gov.tr adresinde bulunan “Başvuru Kılavuzu”ndan alınabilecek.

Başvuru sırasında 2016-OSYS ile örgün yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin ÖSYM; 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yüksek öğrenim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise ARASINIF kutucuğunu işaretlemesi önem taşıyor.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-devlet üzerinden güncelleyebilecek.

Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde kyk.gsb.gov.tr kurumsal web sayfasından duyurulacak.


Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Kredi Ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sunulan yurt, burs ve öğrenim kredisine kimler başvurabilir?

Bu konularda ilginizi çekebilir