LYS sonuçları açıklandı

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı. Üniversiteye kayıtlar, 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ÖSYM, üniversiteye yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 23 Mart 2014'te yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 14-15-21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2014-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. 

Yerleştirme sonuçlarının bugünden itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden duyurulduğunun bildirildiği açıklamada, adayların, yerleştirme sonuçlarını internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekleri kaydedildi. 

Açıklamaya göre, yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 2014-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir