'Macmillan-DÜNYA' İngilizce Dil Öğretimi uzmanlarını buluşturdu

Türkiye'nin dört bir tarafından İngilizce Dil Öğretimi sektörünün karar alıcıları, İngilizce öğretmenleri ve alanlarında uzman yerli ve yabancı konuşmacılar Antalya'da düzenlenen 1. Macmillan Education-DÜNYA Education Forum'da buluştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - 1.Macmillan Education–DÜNYA Education Forum, ‘Yaşam için Öğrenme’ (Learning for Life) teması ile Antalya Titanic Belek Hotel’de gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir tarafından İngilizce Dil Öğretimi (ELT) sektörünün karar alıcılarını ve çeşitli okullardan İngilizce öğretmenlerini buluşturan Forum, ‘eğitim’e odaklandı. Alanlarında uzman yerli ve yabancı konuşmacıların sunumları İngilizce öğretmenlerini, meslek hayatları boyunca karşılaşabilecekleri durumlara hazırlamayı ve onların mesleki gelişimlerini sağlamayı hedefl edi. Türkiye’den Serdar Kuzuloğlu, Teresa Doğuelli gibi isimlerin yanı sıra dünya çapında İngilizce dil öğretim sektörünün önde gelenlerinden Alison Blair, Dave Spencer, Johanna Stirling’i ağırlayan etkinlikte yine sektörün guruları tecrübe ve birikimlerini katılımcılarla paylaştı.

Amaç yaşam becerileri edinmek

DÜNYA Education Pazarlama ve Eğitim Direktörü Paul Zarraga, Macmillan Education tarafından hayata geçirilen ‘Yaşam için Öğrenme’ temasına paralel olarak dil öğretimi esnasında öğrencilere hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerileri aktarmaya odaklandıklarını kaydetti. Macmillan–DÜNYA Forumu’nda, 21. Yüzyıl yaşam becerilerinin özel olarak mercek altına alındığını ifade eden Zarraga, “İşverenlerin ve yöneticilerin talep ettikleri bilgi ve becerilere odaklanan Forum, Macmillan Education’ın bu yönde hayata geçirdiği kampanyanın Türkiye’deki lansmanı şeklinde oldu” dedi.

‘Ekibimizi büyütüyoruz’

Macmillan Education Türkiye ve Kıbrıs Satış Direktörü Erdem Hacıfazlıoğlu DÜNYA Education ile birlikte düzenledikleri forumun çok özel ve iyi planlanmış bir organizasyon olduğunu söyledi. Eğitimde ‘Yaşam İçin Öğrenme’ temasını Türkiye’de de yaygınlaştırmak istediklerini belirten Hacıfazlıoğlu, şunları kaydetti; ‘’80 ülkede 10 binin üzerinde çalışanı olan Macmillan, 170 yıllık çok uluslu firma olarak Spinger Nature grubunun büyük ve önemli bir parçasıdır. Dünyada bu alanda faaliyet gösteren 4 büyük yayınevinden biri olarak Türkiye’de de 20 yılın üzerinde bulunuyoruz. Amacımız burada yapmakta olduğumuz gibi deneyim ve uygulama paylaşım toplulukları oluşturarak, birlikte çalıştığımız okullardaki öğretmen meslektaşlarımıza öğrenme imkânları oluşturmak. İngilizce Dil Eğitimi alanında dünya çapındaki yenilikler ve gelişmeleri getirip Türk eğitim sistemine katarak öğrencilerin öğrenme çıktılarına ve kazanımlarına pozitif etki yapmak istiyoruz.’’

‘Yeni fikirleri tanıtıyoruz’

Macmillan Güney Avrupa Bölge Müdürü Nick Ebden de DÜNYA Education ile bu yıl ilk işbirliğini gerçekleştirdiklerini söyledi. Düzenlenen forumun kendileri için çok özel olduğunu vurgulayan Nick Ebden asıl amaçlarının kitap satışı olmadığına dikkat çekti. İngilizce eğitim ve öğretiminde dünyada yaşanan gelişmeleri, yeni ürünleri ve yeni fikirleri tanıttıklarını ifade eden Nick Ebden “İngilizceyi daha iyi düzeyde konuşturmak ve öğretmenin yanında çocuklara, öğrencilere özgüven vermeyi, birlikte paylaşımda bulunmayı ve onları yaşama hazırlamayı amaçlıyoruz. İngilizce derslerinde de çocukları kısaca yaşama hazırlıyoruz’’ diye konuştu.

Dünya markası DÜNYA ile Türkiye'de

Türkiye’de DÜNYA Education ile güç kazanan Macmillan Education, dünya çapındaki yayınevlerinin en büyükleri arasında yer alıyor. Her yaş grubundan İngilizce öğrencilerine yönelik çok çeşitli basılı ve dijital eğitim materyalleri hayata geçiren İskoç kökenli Macmillan Education, bu alanda derin bilgi ve birikim ile uzun yıllara dayanan araştırmaların sonucu olan ürünlerini dünyanın dört bir tarafındaki öğrencilerin faydasına sunuyor. Öte yandan İngilizce öğretmenlerinin eğitimi konusunda yine dünya çapında hatırı sayılır bir prestije sahip, 2015 yılında British Council tarafından alanının en iyisi seçilen NILE Öğretmen Akademisi, Antalya’daki Forum’a destek veren bir diğer kurum oldu. Son dönemde Macmillan Education ile işbirliğine giden NILE (Norwich Institute for Language Education), dünyanın dört bir tarafından İngilizce öğretmenlerine verdiği yüz yüze veya online kursları ile İngilizce’nin en kolay ve en kaliteli biçimde öğretilmesine yönelik paha biçilmez birikimini, Türkiye’de de Macmillan – Dünya birlikteliği ile hizmete sunuyor.

Öğretmenler memnun

Macmillan Education-DÜNYA Education 1. Forumu’na katılan öğretmenler organizasyondan çok memnun kaldıklarını, dünyada İngilizce eğitim ve öğretimindeki yeni gelişmelerin neler olduğunu gördüklerini belirttiler. Adana Başkent Okulları İngilizce Öğretmeni Tuğba Sevik, Türkiye’de genel eğitim sisteminin ezbere dayalı olduğunu anımsattı ve İngilizce eğitim sisteminin değiştiğini kaydetti. Sevik, “Artık İngilizce eğitim sistemi ezbere dayalı değil. Macmillan Education, teknolojiyi sistemin içine nasıl dahil edeceğimizi, öğrencilerimize daha iyi nasıl ulaşabileceğimizi, öğrencilerin ilgi alanlarını nasıl yakalayabileceğimizi keşfetmemize katkı sağlayacak’’ dedi. Envar Okulları İngilizce Öğretmeni Zinat Mahzoun ise dünyanın farklı yerlerinden gelen yabancı konuşmacıların katıldığı bu etkinlikte farklı bilgiler aldıklarını söyledi. Mahzoun, ‘’Her biri farklı alanlarda uzmanlaşmış katılımcılar dünyadaki İngilizce eğitim-öğretimindeki yeni gelişmeleri aktardı. Yeni bilgiler öğrendik’’ diye konuştu. Özel Marmara İlkokulları Yabancı Diller Bölüm Başkanı Elif Bozkurt, 26 yıldır aynı okulda görev yaptığını, Türkiye’de ilk kez böyle geniş bir organizasyona katıldığını belirtti. Elif Bozkurt, ‘’Bu etkinlikte değişik fikirler ve ilhamlar aldık. Bunları öğrencilerimize öğreterek yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına yardımcı olacağız. Dünya Education ve Macmillan Education’ın işbirliğiyle İngilizce eğitim ve öğretiminde yaratıcılığa önem vererek eğitime yeni bir boyut katacağımıza inanıyoruz’’ dedi. Özel Marmara İlkokulu Yabancı Diller Koordinatörü Gamze Çakar da, bu forum ve organizasyonda dünyadaki İngilizce eğitim sistemi ile Türk eğitim sistemindeki farklılığı görerek kendi sistemlerini yaratmak istediklerini vurguladı.

Academy Stars Gala

İki gün süren etkinlik programının ardından katılımcılar, ‘Academy Stars Gala’ da tekrar bir araya geldiler. Macmillan Education’ın yeni yayını Academy Stars’ın lansmanı niteliğindeki Gala etkinliği, Academy Awards teması ile gerçekleşti. Türkiye ELT sektörünün duayenleri, birbirinden şık kıyafetleri ile kırmızı halıda boy gösterdiler. Eğitimde inovasyondan yaşam boyu başarıya, en iyi CLIL projesinden en iyi teknoloji kullanımına kadar çeşitli kategorilerde ödüller, sahiplerini buldu. Group Subway ve DJ Emek’in etkileyici performanslarına sahne olan Gala etkinliği, katılımcıların hafızalarında uzun yıllar silinmeyecek izler bıraktı.