MEB akreditasyon çalışmalarına başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullara getirilmesi planlanan akreditasyon sistemine ilişkin 20 okulda pilot uygulamalara başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA –  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullara getirilmesi planlanan akreditasyon sistemine ilişkin 20 okulda pilot uygulamalara başladı.

MEB,  dershanelerin dönüşümü sonrası açılacak özel okullar ile mevcut özel okullara akreditasyon sistemi getirmeyi planlıyor.

Özel Öğretim Kurumları Yönetmelik Taslağı'nda yer alan düzenlemeye göre, özel okullar, "fiziksel kapasite", "yönetim-organizasyon", "eğitim-öğretim süreçleri" ve "destek hizmetleri" standart alanlarına göre "A", "B" ve "C" isimleriyle ayrı ayrı akredite edilecek.

Bakanlık, bu kapsamdaki çalışmalarına İstanbul’da başladı ve akreditasyon sisteminde özel okullara getirilmesi planlanan kriterlerin uygulanabilirliğini kontrol etmek için her kademeden 20 okulu tespit etti. Bu pilot okullarda, kriterlerin uygulanabilirliği test edilmeye başlandı.

Bu şekilde özel okulların nitelikleri görülmesi, uygulamada yaşanabilecek sorunların önceden belirlenmesi amaçlanıyor. Pilot uygulamanın ardından elde edilen veriler doğrultusunda akreditasyon sistemi yeniden gözden geçirilecek.

Daha sonra Akreditasyon Uygulama Çalıştayı yapılacak. Çalıştaya MEB’den 25, özel okullardan da 25 temsilci katılacak.

Paydaşlardan görüş alınmasının ardından akreditasyon sistemine son şekli verilerek, yeni standartlar yönergesi hazırlanacak.

Bakanlık, çalışmalar için Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü bünyesinde Dönüşüm, Akreditasyon ve Teşvikler Daire Başkanlığı kurdu. Başkanlık, dershanelerin dönüşümünün tamamlanacağı 2019'dan itibaren Akreditasyon ve Teşvikler Daire Başkanlığı olarak çalışacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir