MEB, harçlarda ters köşe oldu

Başbakan'ın "Harçlar kaldırılacak" açıklaması öğrenciler tarafından sevinçle karşılanırken, MEB'in faaliyet raporunda üniversitelerin finansmanında öğrenci katkı paylarının artırılmasının esas alınacağının kabul edildiği ortaya çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Harçlar kaldırılacak" açıklaması üniversite öğrencileri ve aileleri arasında sevinçle karşılanırken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayınladığı "2011 Yılı Faaliyet Raporu"nda üniversitelerin finansmanında öğrenci katkı paylarının artırılmasının esas alınacağının kabul edildiği ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2011 Yılı Faaliyet Raporu, MEB Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından yayınlandı.

MEB raporunun "Temel Politikalar ve Öncelikler" kısmının "9. Kalkınma Planı" başlığı altında üniversite harçlarıyla ilgili dikkat çeken bir değerlendirme bulunuyor.

Raporda üniversitelerin finansmanında öğrenci katkı paylarının payının artırılacağı ifade edilerek, "Yükseköğretim kurumlarında finansman kaynakları geliştirilecek ve çeşitlendirilecek, öğrenci katkı paylarının, mali gücü olmayan başarılı öğrencilere burs ve kredi sağlanması şartıyla yükseköğretimin finansmanındaki payının artırılmasına yönelik düzenlemeler yapılacaktır" denildi.

Bütün eğitim kademelerinde özel sektörün payının artırılacağının belirtildiği raporda, kamu kaynaklarının en fazla ihtiyaç duyan kesimlere yönlendirilmesinin sağlanacağı, etkin bir kalite değerlendirme ve denetim sistemi kurulması koşuluyla özel yükseköğretim kurumlarının açılabilmesine imkan sağlanacağı, öğrenciler ve aileleri üzerindeki mali, sosyal ve psikolojik yüklerin hafifletilmesi amacıyla eğitim sistemi, sınav odaklı yapıdan kurtarılacağı kaydedildi.


 

Bu konularda ilginizi çekebilir