Mektebim Okulları'nda hedef 150 kampüse ulaşmak

Türkiye genelinde 150 kampüse ulaşmayı hedefleyen Mektebim Okulları iki yıl içerisinde 60 kampüs yatırımı daha yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Berfin ÇERMİK / DÜNYA

KONYA - Yıl içerisinde 16 kampüs yatırımı gerçekleştirip, iki yıl içerisinde 111 kampüse ulaşmayı hedefleyen Mektebim Okulları Yönetim kurulu Başkanı ve kurucusu Ümit Kalko, hedeflerinin Türkiye genelinde 150 kampüse ulaşmak olduğunu söyledi.

Kısa sürede büyüdüklerini açıklayan Kalko, "Eğitimden kazandığımızı eğitime yatırdık. Kampüsümüz okula göre tasarlanmış sosyal alanları oldukça gelişmiş tam teşekküllü 400 kişilik konferans salonu, 3d laboratuarlar, robotik sınflar, tam teşekküllü spor salon, buz pateni alanı, gelişmiş labaratuarlar, görsel sanatlar, bilişim labaratuar, gelişmiş kütüphane, olmaktadır" dedi.

"Sadece sınavda değil hayatta da başarılı nesiller yetiştiriyoruz"

Temmuz ayı başında tam anlamıyla açılıp kayıtlara başlayacaklarını vurgulayan Kalko, "Tüm eğitim sistemlerimizin olmazsa olmaz kriterlerine göre tasarlıyoruz. Bizler sadece sınavlarda değil hayatta başarılı olacak nesiller yetiştirmek istiyoruz. Biz çocuklarımızın kendi yaş kategorilerine göre konuları nasıl algılayabileceklerse onların algılayabileceği şekilde eğitim sistemleri belirlemiş oluyoruz. Buna biz bütünsel eğitim modeli diyoruz. Ana okulunda çocuklara oyun ile öğrenme sistemi geliştirdik. Ortaokulda çocuklarımıza proje ile öğrenme modeli, lisede ise çocuklarımıza yaşam modeli ile öğrenme becerileri seçtik" şeklinde konuştu.

"Öğrenci teşvik sistemi ile Türkiye de özel okulculuğun hızı arttı"

En önemli görevlerinin sağlıklı ve nitelikli eğitim ortamının sağlanması olduğunu vurgulayan Kalko, "Okullarımızda haftalık ortalama 15 saat ikinci yabancı dil eğitimi var. İkinci yabancı dilimiz ikinci sınıfta başlıyor. Artık ülkemizde en çok bütçe eğitime ayrılmaktır. Öğrenci teşvik sistemi ile Türkiye de özel okulculuğun hızı arttı. Bizim gibi yatırımcılara yatırım çeşitliği modelleri uygulandı. Özel okullarda artış söz konusu oldu. Özel okulların sayısının artması iki şeye vesile olacak. Özel okullar serbest rekabet ekonomisinde olduğu için daha kaliteli eğitim yakalamak için birbirleri ile mücadele edecekler ve burdan daha kaliteli daha nitelikli eğitim ortamı ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

Sözlerine, "İkicisi de artık devlet yeni okullar yaparken özel okulların konseptine uygun okullar yapacak" diyerek devam eden Kalko, "Yine İstanbul da kuracağımız 2019 da açacağımız Mektebim Üniversitesi ile dünyaya örnek olacak bir üniveriste eğitim modeli geliştiriyoruz. Yine yurt dışında vatansever bir türk eğitim bayrağını da dalgalandırmak istiyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kalko, istihdama yönelik seferberliğe destek vermek adına bu sene 2500 yeni çalışanı bünyesine ekledikleri vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir