Mektebim yeni döneme 16 yeni kampüsle giriyor

Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 16 yeni kampüs açacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mektebim'in 2017-2018 eğitim öğretim yılında faaliyete girecek yeni kampüslerinin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, her geçen yıl ilk günkü heyecanla, hedeflerle ve iradeyle Mektebim olarak hedeflerine koşan büyük bir aileye dönüştüklerini belirtti.

Kalko, eğitimin önemli bir iş olduğuna dikkati çekerek, aldıkları sorumluluğun farkında olduklarını bildirdi. 30 bin öğrenciyle yeni yıla merhaba diyeceklerini belirten Kalko, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en büyük eğitim zinciri olma yolunda emin ve hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Hız ve kontrolsüz büyüme kaliteyi düşürür deniyor ama büyümenizin altyapısını sağlam kurguladığınızda karşınıza çıkabilecek sorunları öncesinde çözmüş oluyorsunuz.

Türkiye'nin iki önemli sorunu var. Eğitim ve Girişimcilik. Biz Eğitim girişimcisiyiz. Sorumluluğumuz çok büyük, yaptığımız yatırımlarla, aldığımız sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için çabalıyoruz."

"Yeni yatırım ve teşviklerle özel okul sayısı artacak"

Kalko, Türk eğitim sektörü içerisinde özel okulların gün geçtikçe önem kazandığına işaret ederek, önceki yıllarda yüzde 4 olan özel okullaşma oranının son bir yılda yüzde 8'e geldiği bilgisini paylaştı. Yapacakları yatırımlarla bunu yüzde 25'e çıkarmaya çalıştıklarını dile getiren Kalko, şöyle devam etti:

"4+4+4 ile birlikte yaşanan değişikliğin olumlu yansımalarını sistem uygulandıkça görmeye devam edeceğiz. Mevcut sistemde dönemin ihtiyaçlarına göre değişiklikler yapılması normal karşılanmalıdır. Eğitim sisteminin düzgün şekilde işleyebilmesi için yeterli fiziki alanın ve istihdamın olması gerekiyor. Tam gün eğitime geçilmesi için bakanlık start verdi. Bu süreçte birçok yeni dersliğe ve öğretmene ihtiyaç duyulacak. Devletteki mevcut fiziki yapının bunu karşılaması mümkün değil, bu açığı özel okulların doldurması gerekiyor. Yeni yatırımlarla ve teşviklerle özel okul sayısı artacak.

Yine tam gün eğitimle birlikte derslik ihtiyacının artmasından dolayı öğretmen ihtiyacı da artacak. Mevcutta atanamayan öğretmenler için yapılacak iyi bir planlama bu sorunu çözecektir. Ayrıca YÖK'ün yapacağı öğretmen yetiştiren bölüm ve fakültelerdeki kontenjan planlaması da bir nebze olsun yıllar içerisinde biriken branşlarda çözüm sağlayacaktır. Bugün ülkemizde fizik, kimya, biyoloji ve birçok bölümde öğretmen fazlalığı varken, ingilizce, sınıf ve rehberlik öğretmeni bulmakta zorlanıyoruz."

"Teşvikler özel okula olan ilgiyi artırdı"

Kalko, geçen yıl 340 bin öğrenciye bakanlık tarafından teşvik verildiğini belirtti. Teşviklerin artmasının özel okullara olan ilgiyi artırdığına değinen Kalko, teşviklerin daha da artmasının devletten özel okullara daha fazla öğrenci gelmesine olanak sağlayacağını ve devlet okullarının rahatlayacağını kaydetti. Kalko, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında ülkemizde çok şey değişti. Biz vatanına milletine faydalı bir nesil yetiştirmek için yola çıktık. Yurt dışında da bu anlamda çalışmalarımız olacak. Bakanlığımız Maarif Vakfı projesine destek verecek ve bu projede yer alacağız. FETÖ okullarının yurt dışında kapatılmasıyla birlikte bu açığı bizler tamamlayacağız.

Mektebim olarak cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliğine destek veriyor ve bu yıl 2 bin 500 yeni çalışanımızı bünyemize katacağız. Mektebim'de bugün 6 bin kişi çalışıyor. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde yapacağımız yeni yatırımlarla beraber 111 kampüse ulaştığımızda 15 bin çalışanı olan büyük bir aile olacağız. Bu bağlamda da istihdamla alakalı desteklerimiz devam edecek. Geçtiğimiz yıllarda hayalimiz olan üniversite kurmak artık hedefimiz haline geldi. Bu konuyla ilgili hazırlıklarımıza başladık. 2 yıl içerisinde İstanbul 3. bölgede üniversitemizi kuracağız. Bu yıl 16 kampüs, 2 yıl içerisinde de 60 kampüs açacağız."

Mektebim'in bugün itibarıyla 1,5 milyar TL'lik yatırımının bulunduğunu aktaran Kalko, sağladıkları istihdamla birlikte kampüslerin açıldığı bölgelerde diğer sektörleri de olumlu yönde etkilediklerini bildirdi.

Kalko, "Kampüslerimizin inşaatları başladığı anda, inşaat, kitap kırtasiye, kıyafet, yemek, ulaşım, iletişim ve teknoloji gibi birçok farklı sektörde istihdam olanağı yaratıyoruz. Ülkemizin her köşesine özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu'ya yatırımlarımızı artıracağız. Bu bölgelerde 3 yıl içinde 14 kampüs planlıyoruz" dedi.

Türkiye genelinde 51 kampüs 160 okulu bulunan Mektebim'in 2017-2018 eğitim öğretim yılında İstanbul Kartal, Kurtköy, Silivri, Ankara Mamak, Eryaman ve Yaşamkent, Kırklareli Lüleburgaz, İzmir Bornova Folkart Time ve Güzelbahçe, Antalya Muratpaşa, Konya Selçuklu, Bursa Özlüce, Samsun Atakum, Afyon Merkez, Tekirdağ Çorlu ve Trabzon Ortahisar Kampüsleri faaliyete girecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir