Öğrenciler LYS-2'de ter döktü

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında fen bilimleri alanında yapılan LYS-2 sınavı yapıldı.Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınması kuralı kapsamında, geç kalanlar Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) katılamadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LYS-2 fen bilimleri sınavı, 81 ildeki sınav merkezlerinde ve Lefkoşa'da saat 10.00'da başladı.
Adaylar, sınav binalarına, yapılan üst aramasının ardından alındı. ÖSYM'nin "sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işleminin tamamlanacağına" ilişkin kuralı kapsamında, saat 09.45'te kapılar kapatıldı. Bu saatten sonra gelen adaylar ise sınava giremedi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde sınava girecek adaylardan biri, çantasını emanet edeceği bir yer aradı. Sınavın başlamasına dakikalar kala güvenlik kontrolünden geçerek binaya girdi ancak görevlilerin yanlış binaya geldiğini söylemesinin ardından sınava gireceği bloğa gitti. Ancak aday, "15 dakika" kuralından dolayı sınava giremedi.

Kimliğini annesi yetiştirdi

Kimliğini unutan bir aday da sınav binasına alınmadığı için ağlamaya başladı. Annesinin eve giderek kimliğini aldığı aday, son dakikada sınava girebildi.

Adayın annesi, oğlunun 09.20'de kimliği olmadığını fark ettiğini, bunun üzerine taksiyle hızlı bir şekilde eve giderek kimliği son dakikada yetiştirmeyi başardığını belirterek, "Ona çok söyledim, 'Kimliğini kontrol et' dedim. Akşam da dikkatli olması konusunda tartıştık. Sabah sormadım. Hem ben cezamı çektim hem de o." şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir