Öğrencilere kuru üzüm dağıtılacak

2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında, anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine haftada 2 gün olmak üzere 25'er gram kuru üzüm dağıtılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı Uygulama Esasları hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlar Kurulu'nca 17 Mart 2015 tarihinde kabul edilen karar, Okul Öncesi ve Temel Eğitim Birinci Kademe Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı  Programı'nın esaslarını belirlemeyi amaçlıyor.

Sözkonusu karara göre 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında, anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilk okul öğrencilerine haftada 2 gün olmak üzere 25'er gram kuruüzüm dağıtılacak.

Anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilk okul öğrencilerinin eşedeğer kuruüzüm tüketilmesini sağlamaları halinde, velilerin isteği esas alınarak kurum yönetiminin kararı doğrultusunda program dışı tutulacak. Ayrıca aile hekimleri, öğretmenler ve/veya veliler tarafından kuru üzüme karşı duyarlılığı tespit edilen ve kuru üzüm tüketimini kabul etmeyen öğrenciler de okul yönetimlerince program dışı bırakılacak.

Programın koordinasyonundan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sorumlu olacak. Dağıtılacak kuru üzümlerin, üretiminden tüketimine kadar tüm aşamalarında Türk gıda mevzuatı  ile ihale teknik şartnamesine uygunluğunun denetimi İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müdürlüklerince yapılacak.

"Anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve temel eğitim birinci kademe (ilkokul) öğrencilerine, kuru mevye tüketim alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanmasını" amaçlayan Okul Öncesi ve Temel Eğitim Birinci Kademe Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı  Programı, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarınca ortak yürütülüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir