Özel okul teşvik başvuruları 2 Eylül'de sona erecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nca özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği için başvurular 2 Eylül'de sona erecek, sonuçlar 3 Eylül'de ilan edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği için başvurular 2 Eylül'de sona erecek, sonuçlar ise 3 Eylül 2015'de açıklanacak. 

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci imzasıyla illere gönderilen yazıda, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamındaki özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim ve öğretim desteğine ilişkin esasların yer aldığı e-kılavuz hükümlerine ilişkin uyarılarda bulunuldu. 

Buna göre, eğitim ve öğretim desteği tercihi yapacak öğrenciler için başvurular 2 Eylül'de sona erecek, başvuru sonuçları ise 3 Eylül 2015'de Bakanlığın internet adresinde ilan edilecek. 

Eğitim öğretim desteğinden yararlanmaya hak kazanan öğrencilerin tercih işlemleri 4-10 Eylül 2015'de alınacak. Yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015'de ilan edilecek. Yerleştirme sonucuna göre, öğrencilerin 14-21 Eylül 2015'de nakil ve kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. 

Eğitim ve öğretim desteği kapsamındaki özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları güncel bina kontenjanlarının yüzde 50'sine kadar, okul öncesi kurumlarda ise güncel bina kontenjanlarının yüzde 40'ına kadar eğitim ve öğretim destekli öğrenci nakli alabilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir