"Liderlik Akademisi" öğrencileri sertifikalarını aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Üniversite öğrencilerine, vizyon geliştirme ve yaşamlarında hedef koyma pratiğini kazandırmak ve gençlerin benliklerinde var olan liderlik vasıflarını ortaya çıkarmak amacıyla Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Merkezi tarafından organize edilen, "Liderlik Akademisi" eğitim programı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katıldığı bir törenle tamamlandı…

Üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan, 3 gün olarak planlanan Liderlik Akademisi Eğitimleri, kendi alanında söz sahibi olan akademisyenleri ve uzmanları gençlerle buluşturdu. 11 ve 12 ve 18 Mayıs eğitimleri, alanında uzman kişi ve akademisyenlerle tamamlandı. 18 Mayıs 2013 tarihinde Samandıra Kültür Merkezi'nde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla düzenlenen kapanış törenine, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Cankatar ve Başkan Yardımcısı Yılmaz Ercan  katıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Liderlik kavramı ve iletişim" başlığı altında kapanıştan önceki son eğitimi de kendisi verdi.
Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Cankatar; "Akademi eğitimlerine katılan öğrenciler, başarı yolunda adım atarken dikkat edecekleri noktaları bu ve benzeri eğitimlerde öğrenebilecek. Farkındalık geliştirecek, onlara vizyon kazandıracak bir akademi programında, değerli akademisyenlerle birlikte paydaş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz"dedi.

Akademi eğitimlerinde şimdiye kadar, "Yerel Yönetimlerde Liderlik", "Gelecekteki Liderlik Profilleri", "Genç Figürlerde Liderlik Psikolojisi", "Liderliğin Sosyolojik Temelleri","Tarihi Perspektifle Liderliğe Bakış","Günümüzde Başarılı Liderlerin Ortak Nitelikleri" gibi konuların da aralarında bulunduğu çeşitli başlıklarda eğitimler verildi.
Liderliği, sosyolojik, tarihi, iletişimsel ve akademik perspektiflerden ele alarak, interaktif bir ders ortamında süren eğitimler sonucunda öğrenciler program sonunda sertifikalarını aldılar.