"Türkiye'nin sınıf atlamasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SAKARYA - TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Dinçer, Türkiye'nin sınıf atlamasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirterek, "Araştırma, inovasyon yapalım ve bunu hayata geçirelim anlayışını benimsiyoruz" dedi.

Sakarya Üniversitesi Üretim Araştırma Topluluğunun (SÜAK) SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Üniversite Eğitiminde ve Araştırmada Yeni Stratejiler Konferansı"nda konuşan Dinçer, Kuzey Amerika ve Kanada gibi gelişmiş ülkelerde öğrencilerin ilgisini çeken alanlara yönlendirildiğini söyledi.

Öğrencilere kariyer beklentilerini karşılayan ve iyi yetişmiş bireyler olarak mezun olmalarını sağlayan eğitim verildiğini anlatan Dinçer, Kuzey Amerika'da üniversitelerin markalaşma yoluna gittiğini, her üniversitenin kendine ait slogan geliştirdiğini kaydetti.

Yurt dışında TÜBİTAK gibi kurumların gelişime yönelik stratejik planı olmayan üniversitelere fon sağlamadığına dikkati çeken Dinçer, öğrencileri yaz araştırma programları düzenleyerek özendirdiklerini vurguladı.

TÜBİTAK'ın 1963'te kurulduğunu anımsatan Dinçer, temel felsefelerinin ülkeyi daha iyiye götürmek olduğunu hatırlattı.

Dinçer, araştırma, inovasyon ve ticarileşmede mükemmelleşerek dünyanın anahtar kurumlarından olmayı hedeflediklerini belirten Dinçer, göreve gelmesinin ardından kurumun vizyonunu değiştirdiğini dile getirdi.

Türkiye'deki büyümenin teknolojik büyümeyle paralel olması gerektiğine işaret eden Dinçer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin sınıf atlamasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu, sürdürülebilir iş imkanlarının oluşturulması ve sanayiye katkı sağlayarak yeni alanların yaratılmasıyla gerçekleştirilebilir. Türkiye'de teknolojinin muhakkak suretle ticarileştirilmesi gerekiyor. Gelinen noktada konum itibarıyla markalaşmaya ihtiyaç var.

MAM bünyesinde 7 enstitü bulunuyor, hedefimiz teknoloji üretmek. 'Araştırma, inovasyon yapalım ve bunu hayata geçirelim' anlayışını benimsiyoruz. Türkiye'nin belli kazanımlar sağlaması için yenileştirme çalışmaları ve bu çalışmalarda da kamuyla işbirliği çok önemli."

Dinçer, konuşmasının ardından kurdele keserek SÜAK'ın açılışını yaptı.