Rektör Yardımcısı'ndan Kürtçe İletişim Fakültesi talebi

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yıldırım,"Kürtçe İletişim Fakültesinin açılması için rapor hazırlayıp Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) göndereceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, "Kürtçe İletişim Fakültesinin açılması için rapor hazırlayıp Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) göndereceğiz. Kürtçe İletişim Fakültesi açıldığı zaman AA ve diğer Kürt ajansları ya da Kürtçe yayın yapan kanallar kendi elemanlarını, uzmanlarını bize gönderip fakültede temel eğitim alabilirler" diye konuştu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, "Üniversitelerdeki Kürtçe Eğitimin Haberciliğe Katkısı" konulu konuşma yaptı.

Kürt dilbilgisi, imla, terminoloji ve çeviride uzman kişilerin eğitiminin olması gerektiğini ifade eden Yıldırım, ajanslardaki hocaların ve uzmanların da eğitim alması gerektiğini söyledi.

Kürtçe İletişim Fakültesi talebi

Kürtçe İletişim Fakültesinin açılması için rapor hazırlayıp Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) göndereceklerini ifade eden Yıldırım, "Daha sonra Sayın Bülent Arınç'ı ziyaret edeceğiz. İletişim Fakültesi açılması için bize yardımcı olabilmesini isteyeceğiz. Bu konuda da başarılı olacağız eminim." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir