Tükel'den Erdoğan'a çağrı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlük seçiminde en çok oyu alan Prof. Dr. Raşit Tükel Sağlık çalışanlarının eylemine katıldı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden Cağaloğlu'na kadar yürüyen Tükel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

En çok oyu alan aday olarak atanmayı talep ettiğini söyleyen Tükel, " YÖK'e, Cumhurbaşkanlığı makamına, kararların alındığı mercilere bizim bir çağrımız, talebimiz ve demokratik hakkımızdır " diye konuştu.

"Atarsanız açıklayamazsınız"

Kazandığı oylamanın aslında bütün üniversite bileşenlerinin katıldığı bir oylama olması gerektiğini söyleyen Tükel, "Oylama gösterdi ki, öğretim üyeleri İstanbul Üniversitesi'nin içinde bulunduğu durumdan rahatsız " dedi. Öğretim üyelerinin öne çıkardığı kişinin değil de başka bir kişinin rektör olarak atanmasının açıklanamaz olduğunu belirten Prof. Tükel, "Atarsanız bunu nasıl açıklarsınız? Hangi kriterler size bu kararı aldırıyor. Bunun demokratik bir üniversitede yeri olmadığını düşünüyoruz. Bu bizim talebimizdir. Sonuna kadar oylarımıza sahip çıkacağız. Hep birlikte üniversitedeki seçim sonucuna uygun bir atama yapılması yönünde kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

"Hakkımızdır"

Sözlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir çağrı anlamına geldiğini söyleyen Tükel, "YÖK'e, Cumhurbaşkanlığı makamına, kararların alındığı mercilere bizim bir çağrımız, talebimiz ve demokratik hakkımızdır diye düşünüyorum" dedi.

"İkinci olunca çekilmiştim"

Eyleme katılan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu tarafından İstanbul Üniversite'nin yeni rektörü olarak anons edilen Prof. Dr. Raşit Tükel, "Raşit Tükel rektörümüzdür " sloganları eşliğinde kaptığı konuşmada, " En yüksek oyu olan rektör olarak atanmalıdır. Seçimi kazanan rektör olarak atanmalıdır. 2012 yılında yine bunları söylemiş, ikinci sırada olduğum için seçim sonrası süreçlerden ayrılmıştım. Çünkü birinci olanın Rektör olması gerektiğine inanıyordum. Çünkü Demokrasiye inanıyordum. Rektörlük makamına atanmayı talep edeceğiz. Bu konuda ısrarlıyız, kararlıyız" diye konuştu.