TUS ilkbahar dönemi sonuçları açıklandı

ÖSYM, mahkeme kararıyla bir sorunun iptalinin ardından yeniden değerlendirilen 2014-TUS ilkbahar dönemi sonuçlarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÖSYM, mahkeme kararıyla bir sorunun iptalinin ardından yeniden değerlendirilen 2014-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ilkbahar dönemi sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebilecek. 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2014-TUS ilkbahar dönemi sınavı Temel Bilimler Testinin Temel Soru Kitapçığı'nda yer alan 104. soruya (farmakoloji) ilişkin Ankara 16. İdare Mahkemesinin 21 Ağustos 2015 tarihli yürütmeyi durdurma kararının uygulanması amacıyla, ilgili testte en az bir yanıtı bulunan tüm adayların cevap kağıtları yeniden değerlendirildi.

Değerlendirme sonrası oluşan sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı. Yeni oluşan sınav sonuçlarına göre adaylardan tercihleri alınarak, 2014-TUS ilkbahar dönemi 3. yerleştirme işlemi yapılacak. 

Tercih dönemi 9-14 Ekim'de 

2014-TUS ilkbahar dönemi sınavının bir sorusunun iptalinden sonra oluşan yeni değerlendirme sonuçlarına göre, tercih yapma hakkı bulunan tüm adayların bu işlemi gerçekleştirmesi için tercih sistemi, 9-14 Ekim 2015 arasında adayların erişimine açılacak.

Tercih işlemlerinde, tercih sisteminde kullanılacak kontenjan ve koşul tabloları ile yerleştirme kuralları, 2014-TUS ilkbahar dönemi yerleştirme işlemleriyle aynı olacak. Yeniden değerlendirme sonuçlarına göre tercih yapma hakkı kazanan adaylardan isteyenler, bu yerleştirme için tercihte bulunabilecek.

2014-TUS ilkbahar dönemi yerleştirme işlemleri için tercihte bulunan adaylar, bir kuruma yerleşmiş olsalar da istedikleri takdirde ilk yerleştirmede yaptıkları tercihlerini 9-14 Ekim'de güncelleyebilecek. 2014-TUS ilkbahar dönemi yerleştirme işlemlerinde tercih hakkı olup ilgili dönemde bunu kullanmayan adaylar da bu yerleştirme için aynı tarihler arasında tercih yapabilecek.

 2014-TUS ilkbahar dönemi ilk yerleştirme işlemleri için tercihte bulunan adaylardan, 9-14 Ekim 2015'te tercih yapmayan veya güncellemeyenlerin, 2014-TUS ilkbahar dönemi yerleştirmelerine ilişkin gerçekleştirdikleri ilk tercihleri işleme alınacak.

Yerleştirme işlemi, 2014-TUS ilkbahar dönemi kılavuzlarında yer alan temel ilke ve kurallar doğrultusunda adayların tercihleri, kontenjan ve koşullar dikkate alınarak yapılacak.

Yeni dönem yerleştirme için verilen sürelerde yeni tercih bildiriminde bulunmayan, tercihlerini güncellemeyen adaylara sonuç açıklanmayacak ve bu adaylarla ilgili herhangi işlem gerçekleştirilmeyecek.

Yerleşen adaylardan isteyenler, sonuçlar açıklandıktan bir gün sonra başlamak üzere, 10 iş gününde yerleştirildikleri kuruma kayıt yaptırmak zorunda olacak. Belirtilen tarihe kadar yerleştirildikleri kuruma kaydını gerçekleştirmeyen adaylar, bu yerleştirme sonucundan yararlanamayacak.

İsteyenler, uzmanlık eğitimlerine, ilk yerleştirme sonucuna göre bulundukları kurumda devam edebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir