Üniversiteliler finansal hayata adım atıyor

Üniversiteli gençler, finansal okuryazarlık bilgisi konusunda farkındalığını artırmak için hazırlanan 'Findeks Öğrenci Paketi' ile finansal hayata ilk adımı atıyorlar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kredi Kayıt Bürosu (KKB), üniversite öğrencilerinin finansal farkındalığını artırmak ve öğrencilerin finansal okuryazarlık alanında donanımlı olarak mezun olmalarını sağlamak amacı ile yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekledi.

Üniversiteli gençlerin finansal hayatlarının yönetimi ve finansal okuryazarlık bilgileri konusunda farkındalığını artırmak için KKB tarafından hazırlanan "Findeks Öğrenci Paketi" ilk olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin desteğiyle üniversitenin öğrencilerine ücretsiz olarak veriliyor.

'Findeks Öğrenci Paketi'nin ilk uygulama lansmanında konuşan Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, bankacılık sisteminde kendi adına hesap açan, adına kredi kartı çıkan tüm bireylerin kredi notu sistemine girdiklerini belirterek, "Kredi Kayıt Bürosu olarak, finansal farkındalık ve geleceğe doğru bilgi ile hazırlanmak açısından gençlerimizin bankacılık ürünlerini doğru kullanmaları çok önemlidir" dedi.

"Gençlerimiz üniversiteden mezun olduktan sonra iş hayatına atılıyor, iş kuruyor ve artık kendi gelirlerini-borçlarını yönetmekten sorumlu oluyor" diyerek sözlerine devam eden Kasım Akdeniz, "Biz de Kredi Kayıt Bürosu olarak gençlerimize iş hayatına girmeden önce finans yönetimi ve bankacılık ürünleri kullanımında farkındalık yaratmak ve iyi bir kredi notu ile hayata başlamaları adına İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin desteğiyle ücretsiz olarak "Findeks Öğrenci Paketi" sunmak üzere bir proje başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

"Banka ve finansman ile ilişkiler çok önemli"

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren de, yaptığı konuşmada, üniversite olarak misyonları çerçevesinde girişimcilik konusunda öğrencilerin donanımına çok önem verdiklerini vurguladı.

Üniversite öğrencilerinin hayata atıldıklarında banka ve finansman ile ilişkilerinin çok önemli olacağını belirten Ekren, "Girişimcilikte iyi fikirler ve beceriler kadar önemli olan diğer bir konu da finansmana erişim konusunda yetenek ve kapasitedir. Banka ile ilişkiler, bankalardan nasıl finansman sağlanacağı, borç ödeme alışkanlıkları, borçluluğun yönetimi, yani finansal okur yazarlık bu anlamda en önemli bilgileri olacaktır. Bu nedenle bugün KKB ile yapılan bu çalışma çok önemli bir eğitimin parçasıdır" ifadelerini kullandı.

İlk olarak İTÜCÜ'de uygulanacak

İlk olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak uygulama ile başlayan proje çerçevesinde İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine özel, üniversitenin desteğiyle ücretsiz olarak Findeks Öğrenci Paketi kullanımı sunulacak.

Proje ile öğrencilerin finansal okuryazarlık alanında donanımlı olmaları sağlanırken, finansal anlamda bilinçlenmeleri hedefleniyor. Yapılan iş birliği çerçevesinde KKB’nin uzman ekipleri öğrencilere özel finansal okuryazarlık eğitimi verecek. Öğrencilere verilecek Findeks Öğrenci Paketi ile yılda 4 kez SMS ile bilgilendirilecek olan öğrenciler bankaların kredi ve kredi kartı verirken referans olarak baktıkları kredi notlarını öğrenecekler. Ayrıca 12 ay boyunca Findeks Takipçi ve Uyarı hizmetinden faydalanabilecekler.

Bu konularda ilginizi çekebilir