Yurtdışı eğitimde yaş ortalaması düşüyor

IEFT Genel Müdür Deniz Akar, 'Yurtdışı eğitime yaz okullarıyla başlayan çocukların büyük çoğunluğunun lise ve üniversite eğitimlerine de ülke dışında devam ediyor' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kezban KARABOĞA

İSTANBUL - Yurtdışında eğitim kervanına üniversitelilerden sonra ilköğretim ve lise öğrencileri de katılmaya başladı. Bu gelişmede özellikle çocuklarının iyi eğitim almasını isteyen ailelerin yönlendirmesinin yanı sıra Türkiye’deki özel okul fiyatları ile yurt dışındakilerin aynı seviyeye gelmesi etkili oluyor. IEFT Genel Müdür Deniz Akar, üniversitelerin açtığı yaz okullarının yurt dışında eğitim trendini geliştirdiğini söyledi. Yurtdışı eğitime yaz okullarıyla başlayan çocukların büyük çoğunluğunun lise ve üniversite eğitimlerine de ülke dışında devam etiğine dikkat çeken Deniz Akar, “Türkiye’deki özel ilköğretim ve liselerin fiyatları özel üniversite fiyatlarını aşmış durumda. Bu sebeple yurtdışında ilköğretim ve lise eğitimlerine aileler sıcak bakmaya başladı. Bu okullara Türkiye’deki özel okulların ücretlerinden biraz daha fazla ödenerek küresel geçerliliği olan diplomalar alınıyor. Yurtdışında kaliteli bir liseden mezun olan öğrencinin dünyanın önde gelen üniversitelerine girme şansı da yükseliyor” dedi. 

'Yaz okulları' yeni trend oldu 

Diğer yandan, son dönemde 3-7 yaş grupları için açılan İngilizce yaz okullarına ailelerin ilgisinin fazla olduğunu anlatan Akar, “Türkiye’de farklı yaş gruplarından 20 binin üzerinde öğrenci yurtdışı yaz okullarına katılıyor. Özellikle son 2-3 yıldır ailelerin küçük yaştaki çocuklarına yurtdışında yabancı dil eğitimi aldırmaya yönelik ilgisi de bulunuyor. İngilizce öğrenirken zorluk çektiklerini belirten aileler çocuklarının bu zorluğu yaşamasını istemediklerini söyleyerek bu yaz okullarına kayıt oluyor” dedi.

Eğitim fuarı bugün Harbiye’de 

IEFT’nin düzenlediği fuarlada yurt dışı eğitimleri hakkında geniş bir seçenek ve detaylı bilgi sunduğunu aktaran Deniz Akar, bugün ve yarın Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde bu konuya ilgi duyanları beklediklerini söyledi. Akar, ayrıca 21 Mart’ta Bostancı Dedeman Otel’de ve 23 Mart’ta Adana Seyhan Otel’de de fuar düzenleyeceklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir