'1000 Köye 100 Bin Kitap Kampanyası'nda kitaplar dağıtılmaya başlandı

Kampanya, Denizbank'ın tarım sektöründe başlattığı seferberlik kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın işbirliği ile yürütülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Denizbank'ın tarım sektöründe başlattığı seferberlik kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın işbirliği ile yürütülen "1000 Köye 100 Bin Kitap Kampanyası"nın kitapları dağıtılmaya başlandı.

İstanbul Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Müdürü Ahmet Kavak, bu kampanyanın üreticinin doğru bilgilenmesi açısından çok yararlı olacağını söyledi.

Kavak, "Denizbank'ın dağıttığı kitaplar, üreticimizin eğitimine katkı sağlayacak. Doğru bilgi kaynağından kullanıldığında insanlığın daha güvenilir bir seviyeye ulaşmasını sağlar. Bu kapsamda, 2009 yılı içinde bakanlığımız 'Güvenli Gıda, Sağlıklı Yaşam Kampanyası' başlattı. Çiftçinin, yani üreticinin eğitilmesi için bu kampanya destek sağlayacak" dedi.

Denizbank Avrupa-3 Bölge Müdürü Gökhan Sun ise tarımın ülke ekonomisi için kritik önem taşıdığını belirterek, "Tarım seferberliğini ve bu kapsamda da '1000 Köye 100 Bin Kitap Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Yayımlanan tarımsal içerikli kitaplar ve seçilen köylerdeki zirai danışmanlar aracılığıyla üreticimizin bilgilenmesini sağlayarak, yapılan üretimin daha bilinçli ve daha verimli hale gelmesini hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Sun, seferberlik kapsamında bölgesel ürün desenlerine göre içeriği belirlenmiş 100 bin kitabı, seçilen 1000 köyde üreticilerin hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Sun, bu proje kapsamında maddi imkanı yeterli olmayan başarılı çiftçi çocuklarına da burs sağlanacağını ifade etti.

7 ilde düzenlenen Bölgesel Tarım Meclisi toplantıları ile binlerce üreticiye seminerler ve danışmanlık desteği sunulacağını aktaran Sun, "Tarım seferberliği boyunca üreticiler Petrol Ofisi'nden 5 ay vadeli ve faizsiz akaryakıt alabilecek ve 'Üretici Kart' ile 100 TL ve katlarında yaptıkları harcamalar sonunda çekiliş hakkı kazanarak, 8 traktör, 80 akaryakıt çeki, 80 seramatik cihazı ve 80 cep telefonu kazanma şansı yakalayacak" diye konuştu.

Gökhan Sun, konuşmaların ardından dağıtılması amacıyla kitapları Tarım İl Müdürü Kavak'a teslim etti.