'Asgari ücrette ciddi bir çalışma şart'

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül, "Asgari ücret konusunda sivil toplum kuruluşlarının, hükümetin, sanayicilerin ve işverenlerin ciddi bir çalışma yapması gerekiyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARABÜK  - Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, "Asgari ücret konusunda sivil toplum kuruluşlarının, hükümetin, sanayicilerin ve işverenlerin ciddi bir çalışma yapması gerekiyor" dedi. 

Gül, Karabük'te ki bir dizi temaslarının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'deki asgari ücretin çok tartışıldığını ve değerlendirildiğini, maalesef bir kişinin yaşam standartları ele alınarak asgari ücretin hesaplandığını söyledi. 

Asgari ücretin 4 kişilik  bir ailenin yaşamı değerlendirildiğinde çok düşük bir ücret olduğunu anlatan Gül, "Asgari ücret konusunda sivil toplum kuruluşlarının, hükümetin, sanayicilerin ve işverenlerin ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Yıllardır süre gelen ve hiç kimsenin memnun olmadığı bir ücret. Bu bir gerçek. Bunun aşılması içinde çok ciddi çalışılması gerekiyor" diye konuştu. 

Asgari ücretten vergi alınmaması gibi çok önemi bir kavramın olduğunu ifade eden Gül, şöyle devam etti: 

"Bunlar yıllardır söyleniyor ama uygulanmıyor. Bu konu mutlaka gündemden çıkarılmalı. Asgari ücretin en küçük diliminden vergi alınması gibi çok önemli bir kavram gerçekleştirilmeli diye düşünüyorum. Bunu çok önemsiyoruz. Asgari ücretin tespit komisyonu yanlış. Tüm kesimler temsil edilemiyor. Sadece Türk-İş Konfederasyonu'nun temsil edilmesiyle durum ortada. Komisyonun bir defa adil ve demokratik oluşturulması gerekiyor. Adaletin buradan başlaması gerekiyor."