'Başarılı Mal ve Hizmet İhracatçısı Ödülleri' için başvurular başladı

İTO, ödül için 1 milyon dolar ve üzerinde gelir sağlayan firmaların başvurularının değerlendirileceğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) üyelerine yönelik olarak düzenlediği 'Başarılı Mal ve Hizmet İhracatçısı Ödülleri' için başvurular başladı.

İTO'dan yapılan yazılı açıklamada, 2007 yılında ihracat ve döviz kazandırıcı işlemlerde başarılı çalışmaları bulunan İTO üyelerinin, plaket, madalya, takdirname ve ihracatı teşvik kategorilerinde ödüllendirileceği belirtilerek, ödül için 1 milyon dolar ve üzerinde gelir sağlayan firmaların başvurularının değerlendirileceği kaydedildi.

Açıklamaya göre, en yüksek ödül olan 'Altın Plaket'e sahip olmak için firmanın 2007 yılı ihracat gelirinin 1 milyar doların üzerinde gerçekleşmiş olması gerekirken, "Altın Madalya" almak için en az 400 milyon, 'Gümüş Madalya' için 150 milyon, 'Bronz Madalya' için ise 50 milyon dolar ihracat geliri şartı bulunuyor.

Ayrıca, ihracat geliri 1 milyon doların üzerindeki firmalar "İhracatı Teşvik", 15 milyon doların üzerindeki firmalar ise "Takdirname" ile ödüllendirilecek. 1986 yılından bu yana İTO'dan en az 10 kez 'Başarılı İhracatçılar' ödülü alan firmalara da 'Seçkin İhracatçı Ödülü' verilecek. Başarılı Mal ve Hizmet İhracatçısı Ödülü organizasyonuna katılmak isteyen firmaların 1 Eylül 2008 tarihine kadar başvurularını İTO KOBİ Araştırma Geliştirme Şubesi Araştırma Servisine iletmesi gerekiyor.