'Bir Fikrim Var Yarışması' ödülleri verildi

Gelir İdaresi Başkanı Ulusoy törende, katılımcı bir yönetimle daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Gelir İdaresi Başkanlığının "Bir Fikrim Var Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

20. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, yeni bir ürün ya da hizmeti geliştirmek kadar bu ürün veya hizmetin ulaştırılmasında yeni bir uygulama anlayışını da taşıyan inovasyonun söz konusu yarışmanın düzenlenmesinin temel nedeni olduğunu ifade etti. Bu anlayış içinde mükellef işlemlerinin basitleştirilmesi ve standartlaştırılmasında personelin geliştireceği çözüm önerilerinin mükellef uyumunu artıracağını düşündüklerini de kaydeden Ulusoy, yarışmada değerlendirmeye alınan tüm fikirlerin ciddi bir şekilde değerlendirileceğini ve önümüzdeki dönem içinde bir eylem planıyla hayata geçirileceğini bildirdi.

Hizmetlerin ulaştırılmasında yaşanan sorunlara yenilikçi ve etkin çözüm bulunmasında sorunları bizzat yaşayanların fikirlerinin alınmasının önemine dikkati çeken Ulusoy, "Biz de, çözüme en iyi kendi personelimizle ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Sorunlara etkin çözümler bulmak hizmet kalitesini artırdığı kadar, çalışanlarımızın da iş süreçlerinde yaşadıkları sorunlara çözüm bulmalarına katkı sağlayarak, daha verimli ve etkin çalışmaları sonucunu verecek, neticede onların motivasyonlarını yükseltecektir" şeklinde konuştu.

Gelir İdaresi Başkanlığının hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve verimlilik sorunlarının aşılması amacıyla düzenlediği Bir Fikrim Var Yarışmasına, 867 Maliye çalışanı, 2 bin 59 önerisiyle katıldı.

Gelir İdaresi Başkanı Ulusoy başkanlığında MPM Genel Sekreteri Kerim Ünal, Türkiye Fütüristler Derneği Genel Başkanı Alphan Manas ve Türkiye Kalite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu'dan oluşan jüri, birincilik ödülünü Nizip Vergi Dairesi Müdürlüğünden Ahmet Tamer Yıldız'a verdi.

Yıldız, yarışmaya, "ödeme kaydedici cihazlar için vergi dairesince yapılan işlemlerin, tasarruf ve hizmette kalite sağlayacak şekilde yetkili satış bayilerince yerine getirilmesini" içeren bir öneri ile katıldı.