'Cansuyu'na yoğun ilgi

İhracatçı KOBİ'lere 1 milyar dolarlık cansuyu kredisine başvurular bugün başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KONYA - Küçük ve Orta Ölçekli Sanayii Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Vekili Mustafa Kaplan, cansuyu kredilerine başvuruların ilk günü olmasına rağmen başvuruların yoğun olduğunu, hedeflenen 1 milyar dolarlık kredi miktarı tutturuluncaya kadar başvuruların devam edeceğini belirtti.

Konya'da gazetecilere yaptığı açıklamada, cansuyu destek kredilerinde 2009 yılının ilk programına başvuruların bugün itibariyle başladığını ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:

"Tabii ilk gün itibariyle diğer ihracat kredilerinde görmediğimiz yoğun bir başvuru var. Bu da bu dönemde ihracatçı KOBİ'lerimizin finans noktasında sıkıntı yaşadıklarının bir göstergesi. Bizim de bir anlamda doğru iş yaptığımızın bir göstergesi olmuş oldu. Kredilerden KOSGEB veri tabanına kaydı olan işletmeler direkt bankaya müracaat ederek yararlanabilir. KOSGEB veri tabanına kaydı olmayan KOBİ'ler de ilk önce, KOSGEB merkezlerine gidip veri tabanına kayıt yaptırdıktan sonra krediye başvurabiliyorlar. Bir de şunun bilinmesini isteriz ki bankadaki süreçler, ilgili bankanın kendi prosedürü çerçevesinde yürüyor."

"Seçimden sonra tüm KOBİ'lerimiz faydalanacak"

Kaplan, imalat dışı sektördeki KOBİ'lerin de KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için kanun değişikliği gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu da Mecliste görüşülmeye başlandı. Seçimden sonra tüm KOBİ'lerimize cansuyu kredisinden yararlanma imkanı sağlayacağız. Meclis seçim tatiline çıkmadan önce kanun görüşmesi yapılmaya başlanmıştı. Ama takvim yetişmedi. Seçim sonrası ilk görüşülecek konulardan birisi. Bu da önemli bir güzellik. Bütün KOBİ'leri kucaklamış olacağız. Geniş kitleyi kucaklama anlamında kaynak noktasında önemli açılımımız olacak. Özellikle imalat dışındaki KOBİ'lerimizin kredilerden yararlanması için muhtemelen seçim sonrasında kanun da çıkmış olacak. Seçimden sonra bütün KOBİ'lerin yararlanabileceği kredi çalışması devam ediyor."