'Kardan mil'de 5 büyükten biri olacak

Manisa Kardan Cemmer, 1 yıl gibi kısa bir sürede kardan mili tüm serilerinin yüzde 90’ını kendi bünyesinde üretme başarısını gösterdi. Şirket üretiminin yüzde 30’unu İngiltere, Almanya, Hollanda ve İtalya’ya ihraç ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEDAT ALP

İZMİR - Manisa OSB’de bir yıldan kısa bir süre önce faaliyete geçen Manisa Kardan Cemmer, kısa sürede kardan mili tüm serilerinin yüzde 90’ını kendi bünyesinde üretme başarısını gösterdi. Üretiminin yüzde 30’unu İngiltere, Almanya, Hollanda ve İtalya’ya ihraç eden firma, önümüzdeki yıllarda uluslararası otomotiv markaları için kardan mili üreterek, dünyanın en büyük 5 kardan mili üreticinden biri olmayı hedefliyor. 

Test makinesi geliştirdi 

Türkiye’de yerli ana otomotiv sanayiinin güçlü markalarına üretim yaptıklarını belirten Manisa Kardan Cemmer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Refik Şamlı, Manisa OSB’de 15 bin metrekare alan üzerine kurulan yaklaşık 9 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesislerinde yüzde ‘100 Doğru Üretim’ sloganı ile üretim yaptıklarını belirterek, “Firmamızda otomotiv sanayisine hizmet veriyoruz. Binek ve ticari araçlar, kamyon, otobüs, traktör, iş makineleri için son teknolojiye sahip makine ve teçhizatlarıyla kardan mili ve komponentleri üretimi yapıyoruz” diye konuştu. 

Şamlı, Manisa Kardan Cemmer’in, üretimini yaptığı kardan Manisa Kardan Cemmer, 1 yıl gibi kısa bir sürede kardan mili tüm serilerinin yüzde 90’ını kendi bünyesinde üretme başarısını gösterdi. Şirket üretiminin yüzde 30’unu İngiltere, Almanya, Hollanda ve İtalya’ya ihraç ediyor. şaftlarının mukavemet ve ömür testlerini yapacak makine ve teçhizat altyapısına da sahip olduğunu, saygın eğitim öğretim kurumlarıyla beraber geliştirdikleri test makineleriyle de farklarını ortaya koyduklarını ifade etti. 

Tüm markalarla görüşüyor 

Şamlı, firmaları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bunların yanında firmamız Manisa OSB’nin en büyük boyahane ünitesine sahip kuruluş olarak, hedefl erinin ne denli büyük olduğunu gösteriyor. Ayrıca gerekli kalite belgelerine de sahibiz. Firma olarak üretimimizin yüzde 65’ini ihraç etmeyi ve kısa vadede dünyanın en iyi 5 kardan mili üreticisinden biri olmayı hedefliyoruz. Firmamızın en önemli özelliği, çok kısa sürede kardan mili sistemi içinde yer alan parçaların yüzde 90’ını kendi bünyesinde üretmeyi başarması.” Şamlı, kardeş şirketleri Mensan’ın yine Manisa OSB’deki fabrikasında otomotiv sektörü için döküm fren diski ve talaşlı imalatını yaptığını, grup olarak kardan mili parçaları imalatında uzun yıllara dayalı deneyimleri ve uzman çalışanları ile ana otomotiv sanayi firmalarına kardan mili ürettiklerini ve bütün otomotiv markaları ile de görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

Sadece sermaye koymak yetmiyor

Refik Şamlı, otomotiv yan sanayisinde kardan mili üretmenin spesifi k bir alan olduğunu, birçok parçadan oluşan kardan milini üretmek için sadece sermaye koymanın yeterli olmadığını, kalifi ye personelle üretim yapmanın şart olduğunu belirterek, “Türkiye’de kardan mili üretimi yapan çok az fi rma var. Bu alanda istihdam edilecek kalifi ye personel bulmak zor. Biz son derece iyi eğitimli ve tecrübeli personel ile üretim yapıyoruz. Ürünlerimizde Türkiye’nin gerekli sertifi ka ve kalite belgelerine sahip fi rmalarının hammaddelerini kullanıyoruz. Kullanacağımız hammaddenin istediğimiz kalitede olup olmadığını, kendi bünyemizde de test edecek imkânlara sahibiz. Üretimin her aşamasına teknolojik yenilikleri adapte eden bir fi rmayız. Müşterilerimize daha kaliteli ürün sunmak ve daha iyi hizmet etmek için ‘Yüzde 100 Doğru Üretim’ sloganı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir