'KDV Kanunu geçmiş dönemi de kapsasın'

EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Ünlütürk, "Katma Değer Vergisi Uygulama Genel Tebliği geçmiş dönemi de kapsamalı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ege İhracatçıları Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, Katma Değer Vergisi Uygulama Genel Tebliği ile KDV Kanunu'nun geçmiş dönemi de kapsamasını istedi. 

Sabri Ünlütürk, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Katma Değer Vergisi Uygulama Genel Tebliği ile KDV Kanunu'nun ihracatçılara kolaylık sağladığını belirtti. 

Yürürlüğe giren tebliğin İhracatçı Birlikleri ve Vergi Daireleri için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Ünlütürk, "Tebliğin yürürlük tarihinden önceki dönemlerin de bu tebliğ esaslarınca değerlendirilip uygulanmasının gerekli ve faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Tebliğ ile mükellefler tarafından mevzuatın kolay anlaşılır hale geldiğini de söyleyen Ünlütürk, yeni çalışmayla ihracatçılara kolaylık sağlayacağını umduğunu söyledi. 

Geçmiş dönemi de kapsayacak tebliğin mükelleflerin işlemlerinin kolaylaştıracağını ve hızlandıracağını belirten Sabri Ünlütürk, "Vergi dairelerinin bir tek KDV tebliği ile işlemleri yürütmesi nedeniyle iş yükü hafifleyip işlemlerin daha hızlanması mümkün olabilecektir" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir