'Kıdem tazminatından iki taraf da memnun değil'

Başbakan Yardımcısı Elvan, mevcut kıdem tazminatı uygulamasından işverenin de patronun da mutlu olmadığını ve düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, kıdem tazminatı konusuna ilişkin, "Burada memnun olmayan iki taraf var. Demek ki ortada bir sorun var. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Bir noktada inşallah hem işçi kesimini hem de işveren kesimini buluşturacağız" dedi. 

Elvan, AA muhabirine, çalışma hayatına ilişkin gelecek dönemde yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi verdi. 

İş dünyasına yönelik, yatırım ortamının iyileştirilmesine dönük çok ciddi düzenlemeler yapılacağını bildiren Elvan, çalışma hayatında da önemli değişiklikler düşünüldüğünü, bu kapsamda çalışma hayatında esneklik konusunun gündemde olduğunu söyledi. 

Kıdem tazminatı konusunun yıllardan beri tartışıldığını, bundan işçi kesiminin de işveren kesiminin de memnun olmadığını anlatan Elvan, "Burada memnun olmayan iki taraf var. Demek ki ortada bir sorun var. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Bir noktada inşallah hem işçi kesimini hem de işveren kesimini buluşturacağız" dedi. 

Kamuda çalışanlar dışındaki işçi kesiminin kıdem tazminatını alamamaktan şikayetçi olduğunu belirten Elvan, işveren tarafının da bu konuda ciddi şikayetleri bulunduğunu aktardı. İş mahkemeleri konusunda da ciddi şikayetler bulunduğuna işaret eden Elvan, bu kapsamda iş mahkemelerine yönelik düzenleme yapılacağını bildirdi. 

Elvan, iş mahkemelerinde ağırlıklı yükün kıdem tazminatı konusu olduğunu, bu sorunun ortadan kaldırılması için de çalışma yapılacağını kaydetti.